Žutautas prisiima atsakomybę ir palieka Lietuvos rinktinę (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Nesėkmingai Europos čempionato atrankos turnyre pasirodžiusią Lietuvos rinktinę sukrėtė permainos. Po triuškinančio pralaimėjimo Čekijai atsistatydino vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Spaudos konferencijoje specialistas nebuvo linkęs atsakyti į žurnalistų klausimus bei padarė trumpą pranešimą.

"Nesurinkome tiek taškų, kiek norėjome ir planavome prieš ciklą. Noriu padėkoti vyrams už kovą, žiūrovams, kurie palaikė mus sunkiu metu, net tada, kai buvo šalta,- sakė Žutautas. - Mano darbas rinktinėje baigtas.

Žiūrėsime, kas mane pakeis. Bet kokiu atveju linkiu tam strategui sėkmės."

Priminsime, kad darbo Žutautas ėmėsi praėjusių metų vasarį, pakeisdamas portugalą Jose Couceiro. Šalies futbolo federacija treneriui kėlė užduotį iškovoti 12-13 taškų ir grumtis dėl antrosios vietos grupėje, tačiau prie tokio rezultato net priartėti nepavyko.

Lietuviai I grupėje su penkiais taškais, kuriuos surinko įveikdami Čekiją ir sužaisdami lygiosiomis su Škotija ir Lichtenšteinu, liko priešpaskutinėje ketvirtoje vietoje. Komanda įmušė keturis, o praleido 13 įvarčių.

UEFA A trenerio licenziją turintis specialistas iki šiol buvo dirbęs Rusijos Vladikaukazo "Alanija" trenerio asistentu, taip pat jis svariai prisidėjo prie Gargždų "Bangos" atgimimo.

Žutautas atsistatydina:



Spaudos konferencijoje Žutautas kalbėjo lakoniškai

[imgk]http://www.pixentral.com/pics/1cphkpRT56SkxuZk9mshWG1ppuoP1.jpg[/img]