Komentatorius N.Kesminas: rezultatai atrankoje atspindi Lietuvos rinktinės lygį © Eurofootball.lt
Dalyvaudamas portalo "efutbolas.lt" [link="http://efutbolas.lt/konferencijos/nerijaus-kesmino-konferencija-3.html"]konferencijoje[/link] komentatorius Nerijus Kesminas tikino, kad rezultatai Europos čempionato atrankos cikle atspindi dabartinį Lietuvos rinktinės lygį.

Ambicijų nestokojusi Raimondo Žutauto ekipa per du mačus nesugebėjo įveikti Lichtenšteino bei prarado viltis kautis dėl kelialapio į finalinį etapą.

"Norėjo kaip geriau, baigėsi kaip visada,- sakė Kesminas. - Iš tikrųjų, tai atspindi mūsų lygį. Dar prieš atrankos ciklą drąsiai teigiau, kad užimsime ketvirtą vietą grupėje. Kita vertus, po rungtynių prieš Čekiją buvau patikėjęs, kad gali būti ir kitaip. Matyt nereikia apsigauti tokiais atvejais."

Ir tęsė: "Ko labiausiai trūksta rinktinei? Gero atakuojančio vidurio saugo, kuris atakuotų ir kurtų progas komandos draugams, bei puolėjo. Tokio puolėjo, kuris galėtų įmušti kiekvienose rungtynėse, mes paprasčiausiai neturime. Retkarčiais gali iššauti D.Šernas, gali ar galbūt galėdavo T.Danilevičius. Tačiau, kad kažkas stabiliai muštų įvarčius, to nėra.

Kitas dalykas, jog mūsų žaidimo lygis yra toks pat kaip Lichtenšteino ir neturėtume to stebėtis. Jei ant mūsų lipa, kontratakoje galime pagauti. Jei ateina laikas, kai mums reikia atakuoti, viskas, nebežinome, ką daryti."

Vertindamas Lietuvos futbolo federacijos darbą, jis teigė: "Nepersonalizuočiau federacijos ties vienu žmogumi (prezidentu L.Varanavičiumi - aut. past.). Tai - tik vienas iš vadovaujančių asmenų. Yra ir generalinis sekretorius. Taip, atsakomybė galbūt didžiausia, tačiau nesakyčiau, kad vienas žmogus dirba ir kad jį vieną reikėtų vertinti.

Kažką LFF tikrai padarė. Infrastruktūros klausimas išspręstas, futbolo populiarinimo - taip pat. Tiesa, man kartais atrodo, kad trūksta ryžtingų sprendimų. Vadovai neturi pakankamai valios peržengti per save, kai to reikalauja situacija."