Savaitės rungtynės: "Man Utd" - "Chelsea" (apžvalga) © Eurofootball.lt
Sekmadienį Anglijos "Premier" lygos gerbėjai išvys vieną pirmųjų grandų mūšių - Mančesteryje grumsis šalies čempionas "Man Utd" ir Londono "Chelsea".

Pristatome BBC eksperto Jonathano Pearce'o rungtynių apžvalgą.

"Man Utd" - "Chelsea"
Vieta: "Old Trafford" stadionas, Mančesteris
Teisėjas: Phil Dowd
Pradžia: 18.00 (Lietuvos laiku)

Komandų naujienos:

Šeimininkų gretose nebus traumuoto ketverto: gynėjų Nemanja Vidičiaus, Rafaelio, saugo Tomo Cleverley ir puolėjo Danny Welbecko.

Tačiau startinėje sudėtyje turėtų pasirodyti rungtynes su Lisabonos "Benfica" praleidęs Rio Ferdinandas.

"Chelsea" komandai padėti negalės Didier Drogba, kuris vis dar neatsigavo po kraupaus smegenų sutrenkimo. Į aikštę galės išbėgti Johnas Terry bei Frankas Lampardas.

Apžvalga:

Nereikia manyti, kad šioms ankstyvoms sezono rungtynėms trūks šarmo dėl to, kad jos iš principo dar nėra lemiamos.

Daugelis ekspertų prognozuoja, jog šį sezoną dėl "Premier" lygos trofėjaus varžysis dvi ekipos: "Man Utd" ir "Man City". Tačiau vargu, ar Seras Aleksas Fergusonas su savo milžiniška patirtimi tuo taip lengvai patikėjo. Jis žino, kad "Chelsea" patirtis leis sostinės ekipai būti tarp favoritų, tačiau pralaimėjimas Mančesteryje būtų nemalonus smūgis.

Anglijos čempionai jau dabar demonstruoja ambicijas: 18 įvarčių
per pastaruosius keturis mačus yra naujas lygos rekordas. Wayne'as Rooney savo sąskaitoje turi jau aštuonis įvarčius - daugiau nei bet kuri kita šalies komanda, išskyrus "Man City"! Jei puolėjui pavyktų pasižymėti ir sekmadienį, tai būtų geriausias rezultatas "Man Utd" istorijoje.

Tačiau Rooney nėra vienintelė grėsmė. "Chelsea" sirgaliai, matyt, visiškai nenorėtų aikštėje matyti Javiero Hernandezo, kuris praėjusį sezoną Londono ekipos vartininką nuginklavo tris kartus. Tarp jų - įvartis pirmą minutę mače "Old Trafford" stadione, sužlugdęs visą "Chelsea" rungtynių planą.

"Man Utd" pirmieji įmušė įvartį per pastaruosius šešis iš septynių mačų namie. Jei tai įvyks dar sykį, "Chelsea" atsitiesti, manau, nepavyks.

Tiesa, 'mėlynieji' taip pat nėra iš kelmo spirti. Naujokai Juanas Mata ir Raulis Meirelesas demonstruoja solidų futbolą bei prarado tik du taškus.

Bet didžiausią nerimą kelia Fernando Torresas. Jei ispanas grįžtų į 2008 metus, kai "Old Trafford" stadione tiesiog pasityčiojo iš Nemanja Vidičiaus bei padėjo "Liverpool" švęsti įspūdingą pergalę 4-1, "Man Utd" sirgaliai turėtų ko nerimauti.

Visgi realybė daug niūresnė - nors pastarajame Čempionų lygos mače Torresas atliko du rezultatyvius perdavimus bei susilaukė pagyrų už darbštumą, per 23 mačus pelnęs vos vieną įvartį jis nepateisina aukštos klasės puolėjo vardo.

"Man Utd" šiuo metu per stiprus, o "Chelsea" turi per daug neatsakytų klausimų. Manau, laimės šeimininkai.

Faktai:

"Premier" lygoje per 38 tarpusavio mačus "Chelsea" šventė 13 pergalių, "Man Utd" - 11. Iš viso tai bus 162-oji klubų dvikova - Mančesterio komanda laimėjo 70, varžovai - 44.

Bet Londono ekipa per 16 išvykų į "Old Trafford" stadioną nei vienio įvarčio nepraleido tik sykį.

"Man Utd" su 18 įvarčių per pirmąsias keturias dvikovas pasiekė geriausią rezultatą nuo 1947-1948 metų sezono.

Šį sezoną "Premier" lygoje iš viso pelnyti 94 įvarčiai. 35% jų (33) pelnė "Man Utd" ir "Man City".

Rooney yra įmušęs jau aštuonis įvarčius - praėjusį sezoną šį skaičių jis pasiekė tik balandžio 2 dieną.

"Man Utd" bent vieną įvartį įmušė 32-ose mačuose namie, iš kurių 30 laimėjo ir tik kartą pralaimėjo. Nusileista 2010 metų balandį buvo būtent "Chelsea 'klubui.

"Chelsea" per pastarąsias aštuonerias rungtynes "Premier" lygoje nei vieno įvarčio nepraleido tik kartą.