Čempionų lygos apžvalga: A-D grupės © Eurofootball.lt
Po ilgos vasaros pertraukos, 32 geriausios Senojo žemyno komandos pradeda kovą dėl prestižiškiausio klubinio futbolo trofėjaus - Čempionų lygos taurės.

Titulą ginsianti "Barcelona", devyniskart turnyre triumfavęs Madrido "Real", Anglijos futbolo lyderis "Man Utd", Italijos čempionas "Milan" ir gausybė kitų ekipų žada dar vieną intriguojantį sezoną, kurio finišas numatytas kitų metų gegužės mėnesį Miunchene.

CBC sporto žurnalistas Nigelis Reedas siūlo apžvelgti, ko galima tikėtis iš trečiadienį startuosiančio grupių etapo.

A grupė: Miuncheno "Bayern" (Vokietija), "Man City" (Anglija), "Napoli" (Italija), "Villarreal" (Ispanija)

Nepilstykime iš tuščio į kiaurą: šią grupę galime drąsiai vadinti mirtininkų. Galbūt "Napoli" ir "Man City" Čempionų lygoje žais pirmą kartą, bet, nepaisant to, rimtai pretenduos patenkti bent į atkrintamąsias varžybas.

"Bayern" ir "Villarreal" turi patirties, tačiau rizikuoja iškristi jau pirmajame etape, mat varžovai teko išties galingi.

Ypatingai daug dėmesio teks "Man City" klubui, kuris išleido ne vieną šimtą milijonų eurų, kad patektų ten, kur dabar yra. Ši vasara nebuvo išimtis - vien ko verti Sergio Aguero ar Samiro Nasri sandoriai.

"Napoli" taip pat turi kuo pasigirti: Edinsonas Cavani buvo antras rezultatyviausių "Serie A" futbolininkų sąraše, o "Villarreal" atakų lyderis Giuseppe Rossi praėjusį sezoną varžovų vartininkus nuginklavo 32 kartus. Tačiau būtent "Villarreal", ko gero, atrdo mažiausiai ambicinga ekipa, o "Napoli" paprasčiausiai pritrūks ilgesnio suolelio.

Prognozė: 1. "Man City" 2. "Bayern" 3. "Napoli" 4. "Villarreal"

B grupė: Maskvos CSKA (Rusija), Milano "Inter" (Italija), "Lille" (Prancūzija), "Trabzonspor" (Turkija)

"Inter" klubas prarado ir Čempionų lygos taurę, ir net nelaimėjo Italijos čempionato, tačiau liks šios grupės favoritas. Koją italams gali pakišti nebent tai, kad jie kur kas silpniau atrodo išvykose, o visi trys oponentai pergalių savų žiūrovų akivaizdoje nėra linkę daryti.

Įrodyti ką turės naujasis Italijos ekipos treneris Gian Piero Gasperini, dar nedirbęs su tokio lygio komanda. Jo užduotį apsunkina faktas, jog puolėjas Samuelis Eto'o buvo parduotas, tačiau šią spragą turėtų užpildyti Diego Forlanas bei Mauro Zarate. Be to, liko atakų organizatorius Wesley Sneijderis.

Rusijos čempionato lyderis CSKA ir Prancūzijos čempionas "Lille" kausis dėl antrosios vietos. Tuo metu "Trabzonspor" net nepateko į Čempionų lygą - iškrito atrankoje, - bet dėl Turkijos futbolo skandalo pakeitė diskvalifikuotą Stambulo "Fenerbahce". Tačiau turkų žygis neturėtų ilgai tęstis - aštuonių rungtynių jiems pakaks.

Prognozė: 1. "Inter" 2. CSKA 3. "Lille" 4. "Trabzonspor"

C grupė: "Basel" (Šveicarija), Lisabonos "Benfica" (Portugalija), "Man Utd" (Anglija), Galačio "Otelul" (Rumunija)

Net pasiskųsti mėgstantis "Man Utd" treneris Seras Aleksas Fergusonas dėl burtų daug priekabių neturėtų turėti. Praktiškai nekyla abejonių, kad pirmą vietą šioje grupėje užims "Man Utd" klubas, veikiausiai suteiksiantis pasireikšti ir mažiau rungtyniaujantiems futbolininkams.

Kas liks antroje vietoje? Mano nuomone, kausis "Basel" ir "Benfica". Bus įdomu pamatyti, kaip atrodo jauni šveicarų futbolininkai, Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionate šią vasarą nusileidę tik Ispanijai. Xherdans Shaqiri yra devyniolikmetis, tačiau jau dabar akivaizdžiai turintis potencialo tapti ryškiausia žvaigžde puolėjas, o Yannas Sommeris yra vienas geriausių jaunų vartininkų.

Iš "Otelul" tikėtis daug neverta: šis klubas pirmą kartą tapo Rumunijos čempionu.

Prognozė: 1. "Man Utd" 2. "Basel" 3. "Benfica" 4. "Otelul"

D grupė: Amsterdamo "Ajax" (Nyderlandai), Zagrebo "Dinamo" (Kroatija), "Lyon" (Prancūzija), Madrido "Real" (Ispanija)

Atėjo laikas Jose Mourinho įrodyti, kodėl Madrido "Real" vadovai pasikvietė jį į trenerio postą. Jei pirmąjį sezoną galima nurašyti kaip parengiamąjį, tai dabar portugalas turės pasiekti daugiau, nei tik laimėti Karaliaus taurę.

Nekyla abejonių, kad "Real" laimės D grupėje. Cristiano Ronaldo, Mesutas Ozilas, Angelis Di Maria ir kiti paliks varžovus užnugaryje, o vartininkui Ikerui Casillasui persidirbti neteks.

"Lyon", matyt, bus stipriausias oponentas. Užpraeitą sezoną prancūzai pasiekė pusfinalį, tačiau bent iš pradžių turės verstis be traumą patyrusio pagrindinio puolėjo Lisandro.

Brazilas Sammiras sugrąžino "Dinamo" į Europos elitą: jo įvarčiai vedė kroatus per atrankos turnyrą. Tačiau to nepakaks. Pritrūks jėgų ir Amsterdamo "Ajax": šlovinga istorija susiduria su niūresne dabartimi, mat daugelis geriausių Nyderlandų futbolininkų nežaidžia gimtinėje.

Prognozė: 1. "Real" 2. "Lyon" 3. "Ajax" 4. "Dinamo"