Žutautas linkėjo "Ekranui" Europos lygoje pateikti sensaciją © Eurofootball.lt
Praėjusį sekmadienį "Aukštaitijos" stadione sutiktas nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas turi patirties, ką reiškia žaisti Izraelyje bei žino, koks yra Izraelio futbolas.

Rinktinės strategas pasidalino mintimis apie artėjančią Panevėžio "Ekrano" ir Tel Avivo FC "Hapoel" akistatą.

"Izraelyje bus karšta, labai drėgnas klimatas, reikės aklimatizuotis bus sunku. Bet nemanau, jog tai lemiamas veiksnys. Kova juk iš dviejų rungtynių,- kalbėjo specialistas.

"Hapoel" ekipa labai įdomi, labai techniška, nemėgstanti būti be kamuolio. Svarbu pabandyti patiems kontroliuoti jį, jog jie pabėgiotų, fiziškai nuvargtų, tada "Ekranui" atsivertų daugiau galimybių."

Ir tęsė: "Kiek teko matyti praėjusį Izraelio čempionatą, kaip ten bebūtų, jis yra aukštesnio lygio, nei Lietuvos, galiu pasakyti, jog lengva nebus. Bet čia yra taurės varžybos, dvejos rungtynės. Linkiu "Ekranui" tik pereiti į kitą etapą ir padaryti sensaciją Lietuvai. Jei visi bus sveiki, o komanda piko viršūnėje, visko gali būti: "Ekranas" protinga, patyrusi komanda. Reikės protingiau sužaisti. Manau, treneriai priims reikiamus spendimus, išleis į aikštę tokią sudėtį, tokius žaidėjus, kurie nulems rungtynių baigtį."

Nelengvos kovos tikėjosi "Hapoel" gynėjas Bevana Fransmanas: "Teko stebėti keletą video įrašų, dvejas rungtynes su “Ekrano” komanda. Ekipa turi pajėgių žaidėjų, demonstruoja disciplinuotą žaidimą, manau, mūsų laukia įdomus mačas.

Kiekvienas varžybos yra skirtingos. Žinoma, tai nėra lygos rungtynės, tai išskirtinis klubinių komandų turnyras, Europos lyga. Abi ekipos varžybose atiduos visas jėgas ir tikėsis palankaus rezultato.

Aikštės kokybė čia yra gera, stengsimės žaisti mums įprastą žaidimą, atlikti daug žemų perdavimų. Manau, tai mūsų stiprioji pusė. Čia geras oras futbolui, nėra pernelyg karšta, geriau žaisti, kai yra plius aštuoniolika, nei 38 karščio."

Dvikova tarp "Ekrano" ir "Hapoel" vyks ketvirtadienį 19 valandą Panevėžyje. Tiesioginė transliacija per "Lietuvos ryto" televiziją.