"Ekrano" strategas: Lietuvos klubams silpnų varžovų Europoje nebūna © Eurofootball.lt
Prieš ketvirtadienio UEFA Europos lygos atkrentamojo etapo rungtynes "Ekranas" - FC "Hapoel" šiandien buvo surengta Panevėžio komandos spaudos konferencija, kurioje dalyvavo ekipos vyr.treneris Valdas Urbonas.

" Kiekvienas dalyvavimas Europos turnyruose, kiekvienos rungtynės yra įvykis klubui, visam miestui. Tokios varžybos ilgam įsimenamos. Laukia pajėgus varžovas ir, aišku, nuteikinėti ir motyvuoti vyrų papildomai nereikia. Nežiūrint to, jog iškritom iš UEFA Čempionų lygos turnyro, turime galimybių, šansų kovoti Europos lygoje, norisi tai padaryti būtent rytoj",- sakė jis.

- Analizuodami varžovus, kokias stipriąsias puses išskirtumėte FC „Hapoel" ekipoje?

- Lietuvos klubiniam futbolui nėra silpnų varžovų, ypač šiame etape. Nemanau, jog priešininkas yra kažkuo išskirtinis, bet matosi, jog tai pajėgi, stipri komanda. Gera kamuolio kontrolė, komanda turi savo braižą perduodant kamuolį, jį kontroliuojant. Puolimo grandyje turi nigerietį, stengiasi aštriai užbaigti atakas. Žaidžia šiuolaikinį futbolą ir paliko gerą įspūdį.

- Tačiau FC „Hapoel“ pralaimėjo atsakomąsias rungtynes Lichtenšteino ekipai „Vaduz“ 1:2. Galbūt tai įrodo, jog Izraelio komanda nėra neįveikiama „Ekranui“?

- Galbūt pirmų varžybų fone, kurias laimėjo 4:0, tą pralaimėjimą kažkiek galima pateisinti. Tuo labiau, jog atsakomosiose rungtynėse 1 minutę jie įmušė įvartį. To pralaimėjimo nereikėtų sureikšminti. Galbūt dar jie dar pasiruošimo stadijoje, nevyksta čempionatas. Tai galėjo įtakoti jų žaidimo svyravimui bei žaidėjų formai.

- Kalbant dar apie burtus, „Ekranui" galėjo pakliūti ir, matyt, žymiai stipresnės komndos, ar galima sakyti, jog burtai lėmė ir vėl silpnesnį priešininką?

- Aš jau minėjau, jog Lietuvos klubiniam futbolui silpnų varžovų nėra. Kiekvienas varžovas mums yra stiprus ir su juo reikia kovoti atiduodant visas jėgas. Kalbėti apie burtų sėkmę ar nesėkmę yra tuščiažodžiavimas. Klubai turi savo skirtingas istorijas, vien vardais remtis negalima, ypač šiais laikais. Komandų lygis panašėja, prieš kiekvieną varžovą reikia susitelkti, nusiteikti ir kovoti.

- Ar galima sakyti, jog naujasis „Ekrano“ žaidėjas Adama Fofana jau įsiliejo į komandą? Ar esate patenkintas jo žaidimu?

- Na, kol kas, dar mažai jį stebėjome varžybose. Sekmadienį žaidė visai neblogai, įmušė įvartį, kūrė progas. Reikia dar jam laiko, bet man palieka gerą įspūdį ir aš patenkintas jo atsidavimu, žaidimu ir mintimis aikštėje.

- Ar visi žaidėjai sveiki ir galės rungtyniauti rytoj?

- Dabar, palyginus su paskutinėmis varžybomis, U.Umeh yra išsigydęs nedidelę traumelę, D.Gleveckas po traumos atsigavęs. Galbūt didesnės netektys yra susijusios su kortelėmis, diskvalifikacijomis. Antras rungtynes jau negali žaisti M.Andelkovič, dėl kortelių rungtynes praleidžia I.Dedura. Čia yra pagrindinės netektys, du svarbūs šiai dienai žaidėjai negalės rungtyniauti rytoj?

- Ar galėtumėte palyginti ankstesnį varžovą BATE ir FC „Hapoel“, kuo iš esmės skiriasi ekipos?

- Lyginti galima FC „Hapoel“ kol kas tik pagal matytus video įrašus. Kokia komanda yra BATE, jau žinome. Manau, tai turėtų būti panašios kategorijos, panašaus lygio komandos. Sakyti, jog kažkuri ekipa yra pajėgesnė, stipresnė, negalėčiau. Analizuojant FC „Hapoel“, matyti, jog tai pajėgi komanda, manau, tikrai atitinkamo lygio kaip ir BATE.

- Koks rytoj galėtų būti rezultatas, kuriuo būtumėte patenkintas po rungtynių?

- Visų pirma tokiose rungtynėse svarbu atlikti be klaidų gynybinį darbą. Bandysime taktiškai pasiruošti, jog būtume agresyvesni atakuojant. Ieškosime savo šansų varžovų aikštės pusėje bei baudos aikštelėje nepamirštant savo vartų saugumo.