"Community Shield" trofėjų dramatiškame derbyje iškovojo "Man Utd" (VIDEO) © Eurofootball.lt
"Man Utd" dar sykį pademonstravo stulbinamą nugalėtojų mentalitetą - sezono pradžios mūšyje dėl "Futbolo Asociacijos Bendruomenės skydo" (FA "Community Shield") Sero Alekso Fergusono auklėtiniai pirmąjį kėlinį pralaimėjo dviem įvarčiais, bet po pertraukos šventė dramatišką pergalę 3-2 prieš "Man City".

Kasmetiniame mače grumiasi Anglijos čempionai ir FA taurės laimėtojai. Praėjusį sezoną šiuos trofėjus iškovojo abi Mančesterio vienuolikės - atitinkamai "Man Utd" ir "Man City".

Joleonas Lescottas išvedė "Man City" į priekį smūgiu galva po Davido Silvos perdavimo, o prieš pat pertrauką Edinas Dzeko, ne itin patikimai sužaidus "Man Utd" naujajam vartininkui Davidui De Gea, padvigubino santykį.

Tačiau tuoj po pertraukos buvo atstatyta pusiausvyra: iš pradžių įvartį įmušė Chrisas Smallingas, o kone kita ataka baigėsi virtuoziška "Man Utd" futbolininkų kombinacija ir Nani įvarčiu.

Kai jau atrodė, kad ekipoms teks mušti 11 metrų baudinius, tas pats Nani, pasinaudojęs grubia gynėjo klaida, iššokęs vienas prieš vieną trečią kartą nuginklavo Joe Hartą bei išplėšė pergalę "Man Utd" klubui.

Dvikovą Londono "Wembley" stadione stebėjo 77 tūkstančiai aistruolių.

"Man City" 2 - 3 "Man Utd"
38' [0 - 1] J.Lescott
45' [0 - 2] E.Dzeko
52' [1 - 2] C.Smalling
53' [2 - 2] Nani
90' [3 - 2] Nani