"Ekrano" treneris Urbonas: pirmas uždavinys - surinkti informaciją apie varžovą © Eurofootball.lt
Panevėžio "%c00033" UEFA Europos lygos atkrintamosiose rungtynėse į pagrindinį grupių etapą susikaus su Tel Avivo "Hapoel" iš Izraelio.

Pirmosios rungtynės - rugpjūčio 18 d. namuose, atsakomosios - po savaitės Tel Avive. Pasak "Ekrano" stratego Valdo Urbono, pirmas uždavinys - surinkti informaciją apie varžovus.

“Iškart po burtų traukimo vertinti varžovą sunku. Ištraukėme komandos vardą, kuris mums beveik nieko nesako. Tos ekipos visai nepažįstame. Burtai toks dalykas. Dabar svarstyti, kuris varžovas būtų buvęs palankesnis ar su kuo būtų naudingiau susitikti, nėra prasmės. Tą gali daryti futbolo sirgaliai.

Visų pirma pradėsime ieškoti, kaupti informaciją apie klubą, po truputį ruoštis artėjančioms rungtynėms. Šie dalykai rūpi labiausiai“, taip iškart po UEFA Europos lygos burtų traukimo kalbėjo „Ekrano“ vairininkas.

Panevėžio klubo puolėjo Andriaus Veličkos nuomone, burtus ir varžovą galima vertinti dviprasmiškai: "Izraelio klubas - tai ne Anglijos ir Ispanijos komanda. Jei lygintume su kitais mums galėjusiais tekti varžovais, "Hapoel" yra viena iš "įkandamiausių" ekipų. Tačiau kita vertus, tai tikrai aukšto lygio klubas. Silpnų čia nėra. Nežinau Izraelio čempionato pajėgumo, bet nemanau kad "Hapoel" bus silpnesnė ar daug stipresnė komanda už BATE."

"Hapoel" praėjusį sezoną nacionalinėse pirmenybėse užėmė antrą vietą, penkiais taškais atsiliko nuo čempiono Haifos "Maccabi". Naujasis Izraelio futbolo sezonas startuos rugpjūčio 20 dieną. Ekipą treniruoja patyręs 66 metų specialistas Droras Kashtanas, kuris ketverius metus (2006-2010) vadovavo ir Izraelio rinktinei.

Kovas UEFA Europos lygos turnyre ekipa pradėjo nuo III kvalifikacinio etapo ir čia susitiko su Lichtenšteino komanda “Vaduz”. Izraelyje “Hapoel” varžovus įveikė 4-0, Lichtenšteine nusileido 1-2.

2010 metų apklausos duomenimis, "Hapoel" yra nemėgstamiausias klubas savo šalyje.

Panevėžiečiai taip pat galėjo susitikti su Bilbao "Athletic", Salonikų PAOK, Londono "Tottenham" ir Maskvos "Spartak".