"Barcelona" paskolino gynėją Henrique "Palmeiras" ekipai © Eurofootball.lt
Nė vienerių oficialių rungtynių "%c00006" sudėtyje taip ir nesužaidęs brazilas Henrique grįžta į tėvynę ir bent metus atstovaus "Palmeiras" ekipai, kurioje rungtyniavo prieš persikeldamas į Europą.

Katalonijos klubas oficialiai pranešė, jog susitarė su Brazilijos komanda dėl 24 metų futbolininko nuomos sąlygų - San Paulo komanda perims 100 procentų įsipareigojimų gynėjui.

Henrique su "Barcelona" turi kontraktą, galiojantį iki 2013 metų vasaros, tad kitais metais Ispanijos čempionams vėl teks spręsti žaidėjo nuomos arba pardavimo klausimus.

Prieš trejus metus gynėją įsigijusi "Barca" su juo pasirašė penkerių metų sutartį ir, remiantis išankstiniu susitarimu, žaidėją iš karto paskolino Leverkuzeno "Bayer" ekipai.

Po pirmojo sezono Vokietijoje Henrique grįžo į Kataloniją, treniravosi kartu su "Barcelona" ir sužaidė keletą draugiškų rungtynių, tačiau futbolininko įgūdžiai nepadarė įspūdžio Josepui Guardiolai.

Pastaruosius du sezonus brazilas buvo paskolintas Santandero "Racing" ekipai ir joje sužaidė 61 oficialias rungtynes.

Katalonijoje leidžiamas dienraštis "Sport.es" praneša, kad su "Barcelona" pasirengimo naujajam sezonui nepradės ir puolėjas Keirrisonas bei saugas Aleksandras Hlebas. Šiems futbolininkams ieškomos kitos komandos.