"Porto" prezidentas: Mourinho šešėlio persekiojamas Villas Boasas išvyko į "Chelsea", nors tikrieji grandai yra "Real", "Barcelona" ir "Man Utd" © Eurofootball.lt
"%c00109" prezidentas Pinto da Costa sukritikavo buvusį ekipos strategą Andre Villas Boasą, teigdamas, jog šis priėmė Londono "%c00042" pasiūlymą, nes bijojo nepajėgsiąs pakartoti Jose Mourinho sėkmės.

Po debiutiniame sezone pasiektų pergalių Portugalijos čempionate, taurės turnyre bei Europos lygoje, 33 metų Villas Boasas pasirašė sutartį su "Chelsea".

Tokius pat rezultatus su "Porto" kadaise demonstravo ir Mourinho, tačiau jis liko prie Portugalijos ekipos vairo ilgesniam laikui bei sugebėjo laimėti Čempionų lygą.

"Villas Boasas bijojo Mourinho šešėlio,- "O Jogo" cituoja "Porto" vadovą. - Tai buvo jo kompleksas, užvaldęs mintis. Kadangi Mourinho laimėjo ir UEFA taurę, ir Čempionų lygą su "Porto", Villas Boasas bijojo nesugebėsiąs to pakartoti.

Kartą Andre paklausiau, kas būtų, jei Europos super taurės mače su "Barcelona" pralaimėtume keturiais ar penkiais įvarčiais. Jis atsakė: "jei taip nutiks, o Čempionų lygoje "Porto" nepasiseks, niekam manęs nereikės." O juk kadaise Mourinho komanda praleido penkis "Barcelona" klubo įvarčius, bet tai neatėmė iš jo geriausio pasaulio trenerio vardo."

Pinta Da Costa tęsė: "Pasakiau treneriui, jog, normaliomis aplinkybėmis, sulaukęs 33 metų jis treniruotų "Academica" ar "Naval", o tik 40-ies metų kiltų aukštyn. Su "Porto" tokio amžiaus jis jau laimėjo trofėjų ir galėjo tęsti sėkmingą darbą.

Jei būčiau jo tėvas, būčiau pataręs dar bent metus dirbti Portu komandoje. Apskritai, kai galvoji apie didžiuosius Europos grandus, tai ne "Chelsea" masto klubai, o "Real", "Barcelona" ar "Man Utd". Tačiau Andre bijojo lyginimų su Mourinho ir išvyko."