Paryžiaus finalo herojus Belletti baigia profesionalo karjerą © Eurofootball.lt
Apie profesionalo karjeros pabaigą oficialiai paskelbė 35 metų gynėjas Juliano Belletti. Patyręs veteranas savo apsisprendimą motyvavo sveikatos problemomis.

"Aš norėčiau rungtyniauti ir toliau, tačiau mano kūnas jau nebeleidžia to daryti. Baigiu karjerą dėl problemų, susijusių su sveikata", - teigė brazilas.

Gynėjas šiemet buvo sudaręs kontraktą su Brazilijos "Ceara" klubu, tačiau abipusiu susitarimu jį nutraukė ir atsiprašė komandos. Futbolininką pastaruoju metu itin dažnai kamavo Achilo sausgyslės skausmai.

2002 metais Belletti atvyko rungtyniauti į Europą ir du sezonus atstovavo "Villarreal" ekipai, o vėliau pasirašė sutartį su "Barcelona". Būtent Katalonijos klube gynėjas iškovojo skambiausią pergalę per savo karjerą - tapo Čempionų lygos nugalėtoju. Maža to, lemiamoje dvikovoje su Londono "Arsenal" po keitimo aikštėje pasirodęs brazilas nuginklavo 'kanonierių' vartininką Manuelį Almunią ir išplėšė pergalę "Barcai". Tai buvo pirmasis ir vienintelis brazilo įvartis, pelnytas atstovaujant Katalonijos klubui.

2007 metais futbolininkas persikėlė į Londono "Chelsea", o 2010 metais - į "Fluminese". Profesionaliai futbolą Belletti žaidė 17 metų.