Birželio 9 d. futbolo rinka: gandai ir faktai (atnaujinama) © Eurofootball.lt
Vasara - įtemptas laikotarpis futbolo klubams. Nors daugelis žaidėjų atostogauja, ekipų vadovai ir treneriai kasdien dirba rinkoje dairydamiesi papildymo.

"EuroFootball.lt" nuo šiol siūlys sekti visą oficialiai patvirtintą informaciją, gandus ir "pletkus" iš įvairiausių šaltinių vienoje vietoje - šioje naujienoje.

Pranešimai bus reguliariai atnaujinami, tačiau prašome ir jus būti aktyviems: jei turite žinių ir galite jas pagrįsti kad ir ne pačiu patikimiausiu šaltiniu, rašykite apie tai komentaruose, diskutuokite, vertinkite, kritikuokite ir girkite.

***

20.30 Davido Trezeguet agentas galimybę pereiti į "Napoli" klubą vertina 50%. "Hercules" puolėjas turi dar metus galiosiančią sutartį, tačiau nenori atstovauti ekipai, kuri iškrito į Ispanijos antrąjį divizioną.

18.37 Pagrindinis "Man Utd" taikinys šią vasarą yra Londono "Arsenal" saugas Samiras Nasri, skelbia "SkySports". Prancūzas kol kas nesusiejo ateities su sostinės ekipa, todėl gali būti parduotas. Mančesteryje jis pakeistų karjerą baigusį Paulą Scholesą.

17.47 Anot Ispanijos spaudos, "Udinese" atmetė 22 milijonų eurų pasiūlymą iš "Barcelona" klubo už saugą Alexį Sanchezą. Ispanijos ekipa norėtų derybas užbaigti iki vasarą vyksiančio "Copa America" turnyro, bet turės pasistengti, kad nepralaimėtų kovos Turino "Juventus" ir Milano "Inter".

17.00 Michaelas Essienas tikina nieko nežinąs apie kalbas, kad gali palikti Londono "Chelsea" ir persikelti į "Milan" arba "Inter". Kalbėta, jog jis gali būti įtrauktas į sandoriį siekiant prisivilioti pastarosios ekipos žvaigždę Wesley Sneijderį.

14.58 Lietuvis Aurelijus Skarbalius taps vieno garsiausių Danijos futbolo klubų "Brondby" trenerio asistentu.

Šį sezoną 38 metų lietuvis sėkmingai vadovavo antrosios lygos "HB Køge" komandai, kuri paneigė išankstines prognozes ir pateko į aukščiausią divizioną. "Brondby" skelbia, kad praeityje vienu ekipos simbolių buvęs lietuvis (rungtyniavo 1995-2005 m., 2002 m. buvo išrinktas geriausiu klubo žaidėju) su komanda pasirašė pustrečių metų sutartį ir prie ekipos trenerių štabo prisijungs nuo 2012 m. sausio mėnesio. (Efutbolas.lt)

14.30 Neoficialiais duomenimis, Turino "Juventus" sutiko sumokėti 10 milijonų eurų už Romos "Lazio" krašto gynėją Stephaną Lichtsteinerį.

Ispanijos čempionė "Barcelona" netrukus baigs derybas su "Zaragoza" ir įsigis 17-metį saugą Joelį Valencią. Sandorio vertė - 300 tūkstančių eurų. (Heraldo de Soria)

12.19 Londono "Arsenal" susitaikė su tuo, kad Cescas Fabregasas šią vasarą persikels į "Barcelona" klubą, skelbia Ispanijos spauda. Tiesa, derybos bus sunkios, nes Anglijos ekipa gali reikalauti iki 50 milijonų eurų. ("Mundo Deportivo", "Sport")

11.40 "Man Utd" artėja link susitarimo su "Aston Villa" dėl krašto puolėjo Ashley Youngo. 20 milijonų eurų vertės sandoris gali būti užbaigtas dar iki savaitgalio. ("Daily Mirror", "Daily Express")

Norėdama įsigyti Brazilijos futbolo žvaigždę Neymarą "Chelsea" turės pakloti bent 45 milijonus eurų. ("The Sun") Tačiau tai veikiausiai neįvyks, nes Londono ekipos gretas turėtų papildyti "Anderlecht" puolėjas Romelu Lukaku už 23 milijonus eurų. ("The Guardian")

11.27 Luisas Enrique žiniasklaidoje tvirtina, jog sutiko pasirašyti dviejų metų sutartį ir tapti "Roma" klubo treneriu. (Sky Sport 24)

11.20 Kaka dar kartą patvirtino norą likti Madrido "Real" ekipoje bei atsilyginti treneriui Jose Mourinho už pasitikėjimą. (Įvairūs)