Europos čempionato atrankoje - eilinė vokiečių pergalė ir Estijos nesėkmė Farerų salose (VISŲ MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Septintą pergalę iš eilės Europos čempionato atrankos turnyre iškovojo Vokietijos rinktinė, antradienį Baku mieste 3-1 nugalėjusi Azerbaidžaną ir praktiškai užsitikrinusi pirmą vietą grupėje.

Mesutas Ozilas išvedė svečius į priekį, o netrukus persvarą padvigubino Mario Gomezas. Šeimininkai, kuriems dar iki praleisto įvarčio pavyko sudrebinti varžovų vartų skersinį, besibaigiant dvikovai sušvelnino santykį - įvartį įmušė Muradas Huseynovas, - bet to neužteko. Vokiečių pergalę įvirtino Andre Schurrle.

Grupėje Joachimo Lowo auklėtinius gali pasivyti tik turkai, kurie yra sužaidę rungtynėmis mažiau, tačiau atsilieka net 11 taškų.

E grupėje nuo atsarginių suolo pakilęs Zlatanas Ibrahimovičius pelnė 'hattrick'ą', o Švedija net 5-0 sutraiškė Suomiją.

Kitus įvarčius įmušė Kimas Kallstromas ir Emiras Bajrami.

Šioje grupėje nugalėjo ir Vengrija, kuri, tikslių Zoltano Liptako, Imre Szabicsiaus ir Vladimiro Komano smūgių dėka 3-0 sutriuškino San Mariną. Vengrai žengia trečioje vietoje, trimis taškais atsilikdami nuo švedų.

D grupėje tris taškus į savo sąskaitą įsirašė Baltarusija, 2-0 nugalėjusi Liuksemburgą. Nuo lyderių prancūzų baltarusiai atsilieka vos tašku, bet yra sužaidę vienu maču daugiau.

Trečioje vietoje žengia Bosnija ir Hercegovina, 2-0 nugalėjusi Albaniją. Pergalę lėmė pasižymėję Haris Medunjaninas ir Darko Maletičius.

Didžiausią staigmeną C grupėje pateikė Farerų salų komanda. Pasaulio čempionato atrankos cikle įveikę Lietuvą, šį sykį šeimininkai 2-0 patiesė mūsų kaimynę Estiją.

Rezultatai:

A grupė:

Azerbaidžanas 1 - 3 Vokietija



C grupė:

Farerų salos 2 - 0 Estija



D grupė:

Baltarusija 2 - 0 Liuksemburgas



Bosnija ir Hercegovina 2 - 0 Albanija



E grupė:

Švedija 5 - 0 Suomija



San Marinas 0 - 3 Vengrija