Lietuvos rinktinė minimaliu rezultatu pralaimėjo Norvegijoje (VIDEO) © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinei po fiasko Lichtenšteine nepavyko pradžiuginti sirgalių pergale - draugiškame mače Raimondo Žutauto auklėtiniai išvykoje 0-1 nusileido Norvegijos nacionalinei ekipai.

Mūsų futbolininkams didžiąją mačo dalį pavyko išlaikyti apylygį žaidimą ir sukurti keletą progų, bet per paskutinį pusvalandį išryškėjo norvegų pranašumas. Iš pradžių Simenas Brenne po kampinio nesugebėjo pasiųsti kamuolį į tuščius vartus iš kelių metrų, o 82 minutę Tado Kijansko pražanga baudos aikštelėje nepaliko teisėjui kitos išeities kaip tik skirti 11 metrų baudinį.

Nors Morteno Gamsto Pederseno smūgį į vartų vidurį vartininkas Ernestas Šetkus atrėmė, saugas pirmasis suskubo prie kamuolio ir įmušė įvartį.

Pirmajame kėlinyje lietuviai ilgą laiką sėkmingai atsimušinėjo, o prieš pat pertrauką galėjo įsiveržti į priekį, bet Mariaus Papšio smūgį galva ir galingą Ramūno Radavičiaus šūvį atmušė vartų sargas Rune Almenningas Jarsteinas.

Po pertraukos dominavo jau norvegai, bet lietuviai vėl perėmė iniciatyvą po praleisto įvarčio. Šansą pasižymėti turėjo Dominykas Galkevičius, bet jo baudos smūgį iš toli pirštų galais neutralizavo Jarsteinas.

Norvegams pavyko išsaugoti pergalingą rezultatą ir užsitikrinti svarbius taškus FIFA reitingui. Pozicija jame lems krepšelių išskirstymą traukiant burtus pasaulio čempionato atrankos varžyboms.

Norvegija 1 - 0 Lietuva
83' [1 - 0] M.Gamst Pedersen

82' M.Gamst Pedersen (Norvegija) nerealizavo 11 metrų baudinio

Lietuvos rinktinės sudėtis:

E.Šetkus; R.Radavičius, T.Kijanskas, A.Klimavičius, D.Česnauskis; M.Papšys, L.Pilibaitis, M.Panka (71' P.Leimonas), M.Savėnas (61' D.Galkevičius), E.Česnauskis (57' V.Kavaliauskas); T.Labukas (78' N.Astrauskas). Atsarginiai: M.Malinauskas, A.Jankauskas, G.Paulauskas.