Sėkmingai operuotas Puyolis nežais nuo 2 iki 3 mėnesių © Eurofootball.lt
Pasiruošimą 2011-2012 metų sezonui "%c00006" greičiausiai pradės be komandos kapitono Carleso Puyolio.

Trečiadienį Barselonos ligoninėje gynėjui atlikta artroskopinė kairiojo kelio operacija.

Pirminiais duomenimis, katalono reabilitacija užtruks nuo 8 iki 12 savaičių, todėl manoma, kad futbolininkas praleis ekipos pasiruošimą naujajam sezonui ir treniruotis galės pradėti maždaug rugpjūčio viduryje.

"Dabar geriausiais gydytojas - laikas, - trečiadienį žurnalistams sakė žaidėją operavęs "Barcelona" gydytojas Ramonas Cugatas. - Carlesas man sakė, kad rungtyniaus jau po mėnesio, tačiau aš jam patariau neforsuoti įvykių".

Pasak mediko, prognozuojama, kad reabilitacija gali trukti maždaug tris mėnesius, tačiau šis laikotarpis priklausys nuo to, kaip atsigaus žaidėjo kelis po chirurginės intervencijos.

"Mūsų prognozės yra preliminarios. Carlesas gali būti sveikas jau po dviejų mėnesių, gali gydytis ilgiau, o gali ir trumpiau. Tiksliai nuspėti yra sunku, nes tai sudėtingas procesas, kuriam nemažą įtaką turi organizmas", - pažymėjo Cugatas.

Puyolis kelio skausmus ėmė jausti po sausio mėnesį įvykusių rungtynių su "Malaga". Jose gynėjas gavo stiprų smūgį į kairįjį kelį ir kurį laiką nerungtyniavo. Vėliau nuspręsta naudoti konservatyvius gydymo metodus ir skaudančią koją gydyti specialiomis injekcijomis bei procedūromis. Tai pasiteisino tik iš dalies - gynėjas žaidė lemiamose dvikovose su Madrido "Real" ir dar keliose rungtynėse.

Pasak Cugato, UEFA Čempionų lygos finalo mačui su "Man Utd" gynėjas buvo pasiruošęs beveik "100 procentų", tačiau jau tada buvo aišku, kad po dvikovos futbolininkui teks gultis ant operacinio stalo. Guardiola ryžosi ekipos kapitoną pasaugoti ir į aikštę išleido tik pačioje rungtynių pabaigoje.