"Juventus" treneriu tapęs Conte: sugrįžau į namus © Eurofootball.lt
Užvakar su Turino "%c00038" klubu pasirašęs dviejų metų sutartį naujasis komandos strategas Antonio Conte jaučiasi sugrįžęs į namus.

Buvęs Turino ekipos žaidėjas beveik visą savo profesionalaus futbolininko karjerą praleido vilkėdamas 'senosios senjoros' marškinėlius ir ilgą laiką - kapitono raištį.

"Dėkoju klubui, jog man suteikė galimybę sugrįžti į namus ir išpildė mano svajonę. Grįžau turėdamas šešių metų trenerio darbo patirtį", - sakė Conte.

"Mano stratego karjerą lydėjo keletas idėjų apie futbolą, kurios keitėsi priklausomai nuo to, kokie žaidėjai buvo mano dispozicijoje.

Man patinka komandos, kurios kontroliuoja kamuolį. Aikštėje privalome diktuoti žaidimą. Man patinka, kai komanda žaidžia užtikrintai ir negaliu pakęsti, kai žaidėjai atsitraukia.

"Juventus" komandoje aukščiau visko turi būti pasiaukojimas, atsidavimas ir sunkus darbas".

Spaudoje sklando nemažai spekuliacijų apie Conte žaidimo strategiją, į kurią neįtelpa neseniai su "Juventus" sutartį pasirašęs vidurio saugas Andrea Pirlo.

"Bendradarbiausiu su Giuseppe Marotta, kad sukurtume kompetentingą komandą. Mūsų nuomonės ir idėjos sutampa.

Myliu "Juventus", bet nebūčiau pasirašęs sutarties, jeigu nebūčiau garantuotas, jog klubas turi plačius užmojus. Svarbiausia tinkamai panaudoti turimas lėšas žaidėjų rinkoje.

Džiaugiuosi savo dispozicijoje turėdamas Pirlo ir Claudio Marchisio. Jie abu yra puikūs žaidėjai, kurie nusipelno žaisti už "Juvę".

Alessandro Del Piero ir Gianluigi Buffonas turi komandai suteikti daugiau stiprybės, tikiuosi, kad jie taip ir padarys.

Komandos pamatai jau yra, todėl jokių revoliucijų nebebus. Privalome žaidėjams suteikti motyvaciją ir norą įrodyti savo vertę. Tai yra svarbiausia.

"Juventus" infrastruktūra yra ideali treneriui, kuris nori vesti komandą į pergales. Man trūksta patirties? Tik aš pats galiu įrodyti, jog tai netiesa. Savo darbu nusipelniau tokios galimybės", - tvirtino Conte.