"Bayern" - "Inter": sirgalių mintys © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Miuncheno "%c00001" ekipai neabejingas mūsų tinklalapio skaitytojas Artūras Švajev apžvelgė nenumaldomai artėjantį UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomąjį mačą, kuriame 'bavarai' bandys atsirevanšuoti Milano "%c00037" klubui už pralaimėjimą praėjusių metų prestižiškiausio Senojo žemyno turnyro finale.

Miuncheno "Bayern" - Milano "Inter"

Šiandien futbolo mėgėjų laukia dar vienas 2009 - 2010 metų Čempionų lygos sezono finalo pakartojimas. Čempionai bandys įrodyti, jog gali sėkmingai žaisti ir be "Supertrenerio", tuo tarpu 'bavarai' sieks revanšo. Ar taurės savininkai pajėgūs tęsti kovą dėl titulo išsaugojimo? Ar nepilnus metus pasimėgavę šlove, aštuntfinalyje nuo madų sostinės podiumo bus nustumti "ant ledo"?

Žaidimai už aikštės ir ne tik du kėlinius

Šį sezoną komandas sieja stulbinamai daug panašumų – prasta sezono pradžia, žaidėjų traumos, valdybos nesutarimai su trenerių štabu ir galiausiai – žaidybinės krizės. Įdomu tai, jog visus išvardytus sunkumus (išskyrus prastą sezono pradžią) klubai patyrė skirtingu laiku.

Paradoksalu - du geriausi 2009 - 2010 metų pasaulio klubai naują sezoną pradeda itin nesėkmingai - "Inter" ilgą laiką blaškosi antrajame "Serie A" pirmenybių penketuke, tuo tarpu "Bundesliga" čempionate po pirmojo rato užfiksuotas rekordinis "Bayern" ekipos atsilikimas nuo pirmaujančios komandos. Ir jeigu 'bavarų' nesėkmių "kaltininkas" aiškus – kone pusė pagrindinės sudėties žaidėjų buvo traumuoti vienu metu (Ribery, Robbenas, Klose, Oličius, Breno, Badsturberis), tai racionaliai paaiškinti prastą Italijos čempionų startą sunku. Klubo vadovams reikėjo rasti atpirkimo ožį. Juo tapo sezono pradžioje prie komandos vairo stojęs Rafa Benitez'as. Savininkai turėjo du pasirinkimus: duoti dar šiek tiek laiko apsiprasti Rafai arba kažką keisti. Čia pietietiškas Italų charakteris padarė savo – komanda gavo naują - antrą trenerį per sezoną. Ir atrodo, jog šįkart neprašovė, - brazilas Leonardo stabilizavo komandos žaidimą.

Taigi Italai išsikapstė iš vidinių konfliktų ir prasto komandos žaidimo duobės, tačiau jos neužkasė - į ją pakliuvo Bavarijos sostinės ekipa. Sėkmingas 2011 metų startas atgaivino viltis pakovoti dėl čempionų titulo, tačiau vėliau dešimties dienų laikotarpyje buvo pralaimėtos trejos svarbiausios sezono rungtynės (paeiliui – Dortmundo "Borussia", Gelzenkircheno "Shalke" ir "Hannover"). Tai buvo trys smūgiai "žemiau juostos" teoriškai ir praktiškai palaidoję viltis apginti pernai iškovotus titulus. Pelnytai nusivylę tragišku žaidimu komandos vadovai ir treneris Van Gaalas abipusiu sutarimu pasirašė sutartį, kurios tekstas liudija, kad tai paskutinis olandų specialisto sezonas Miunchene.

Akivaizdu, jog klubų žaidimo kokybės ir stabilumo kreivės "šokinėjo" kaip įmanydamos, taip ir nesusijungdamos į tiesią, kad ir trapią, liniją.

Kas stipresnis?

Po pirmojo tarpusavio susitikimo Milane komandoms sekėsi skirtingai – "Inter" futbolininkai žaidė trejas rungtynes ir prarado tik du taškus. Tuo tarpu "Bayern" barstė gyvybiškai svarbius taškus ir titulus iki šeštadienio, kuomet net 6-0 sutriuškino "Hamburger" vienuolikę. Verta pažymėti, jog "Inter" rungtyniavo prieš antroje turnyrinės lentelės pusėje esančias komandas, maža to, 29 turo rungtynėse su lygos autsaideriu teisėjo finalinis švilpukas užfiksavo lygiąsias. Mano galva, būtent paskutinieji nacionalinių pirmenybių turai turės didelę įtaką antradienio susitikimui. Stebint "Inter" futbolininkus mače su "Brescia" susidarė įspūdis, kad vyrai neturi nei noro, nei jėgų "terliotis" su "looser'iais". Už tai buvo nubausti. Priešingas vaizdas buvo Miuncheno "Allianz" arenoje, kur šeimininkai su pavydėtina aistra į šipulius daužė varžovų gynybą. Čia belieka pridėti Robbeno žodžius po rungtynių (teksto neverčiu sąmoningai): "Now we are again a super team".

"Rib and Rob" ar "Robbery"?

Iš pirmo žvilgsnio tai tik smagus pravardžių žaismas – juk iš esmės kalbame apie tuos pačius žmones (Arjeną Robbeną ir Francką Ribery). Bet skirtumo čia esama... Kai vartojame "Rib and Rob", turime omenyje du atskirus super talentus, galinčius pavieniui nulemti rungtynių baigtį. Bet tiek "Ribą", tiek "Robą" galima uždengti atskirai ir futbolo specialistai žino šimtus būdų, kaip neutralizuoti pavienes žvaigždes. Tačiau, jei aikštėje dirba "Robbery", mes matome ne dvi atskiras žvaigždes, besistengiančias įrodyti savo vertę, o harmoningą duetą, kurio tikslas - įvartis ne į savo, o į komandos sąskaitą. Sąskaitą, kurią "apmokėti" sugeba ne bet kas.

Rungtynių eiga ir galimi scenarijai

Mano galva, rungtynių braižas bus labai panašus į tą, kurį matėme pirmajame mače Italijoje. Miunchenas kontroliuos aikštės vidurį ir kurs pozicines atakas, tuo tarpu "Inter" žais "nuo gynybos". Tragiškai silpna saugų linija italų klubui nesudaro galimybių rinktis žaidimo stilių. Realiausia galimybė įmušti – standartinės situacijos, kadangi Van Gaalo komandos gynyba nepasižymi "kietumu".

Ir desertui - trys susitikimo eigos scenarijai: 1. Kartojasi pirmųjų rungtynių vaizdas, mažai pavojingų progų ir apylygis žaidimas. Nė vienai komandai nepavyksta pelnyti įvarčio. Galiausiai, antrojo kėlinio antroje pusėje, "Inter" pasižymi ir išlygina bendrą santykį. Tokiu atveju lauktų pratęsimas ir pirmoji įmušusi komanda keliautų į kitą etapą. Jei baudiniai – te fortūna šypsosi vokiečiams. 2. Pirmieji rungtynių pradžioje įmuša vokiečiai ir toliau mačas klostosi ramiai. "Inter" futbolininkai bando pulti, o šeimininkai stengiasi pelnyti antrą ir lemiamą įvartį. Antrojo kėlinio pabaigoje bus pasiektas dar vienas įvartis, tačiau nebesvarbu į kuriuos vartus – esmės tai nekeičia – Miunchenas švenčia pergalę. 3. Šeimininkai diktuoja savo sąlygas svečiams. Iki 60 minutės įmuša du įvarčius ir likęs pusvalandis - tik formalumas.

Taigi, vienintelis 'nerazzurri' išsigelbėjimas – vėlyvas įvartis. Logiška - kuo vėliau - tuo geriau. O vienintelė klaida, kurią gali padaryti 'bavarai' – žaidimas su mintimi "nepraleisti". Lieka vienintelis klausimas: po rungtynių sakysime "arrivederci" ar "auf wiedersehen". Nedvejodamas sakau "arrivederci". Kodėl? Nes paskutinėse rungtynėse Mulleris nutraukė įvarčių badą, nes "Super Mario" gali iššauti bet kada ir galiausiai, nes "RibRob" jau tapo "Robbery". O "Inter" futbolininkai vis dar netiki, kad laimėti galima ir be Mourinho...



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].