"Man Utd" - "Marseille": mačo apžvalga © Eurofootball.lt
"Man Utd" antradienį laikomas favoritu penktą kartą iš eilės patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį po nulinių lygiųjų pirmajame mače su "Marseille".

Optimizmo šeimininkams turėtų suteikti ir faktas, kad jie niekada per 11 mačų nėra "Old Trafford" stadione pralaimėję Prancūzijos klubui. Be to, "Man Utd" šį sezoną Čempionų lygoje iš viso praleido vos vieną įvartį, nors patys namų aikštėje įmušė tik dukart.

Anglijos čempionato lyderių nuotaiką praskaidrino žinia, kad į rikiuotę grįžta tiek Michaelas Carrickas, tiek vienas lyderų Nani, nors to nebuvo tikimasi. Rikiuotėje yra ir ilgokai iš jos buvęs iškritęs Antonio Valencia.

"Nani ir Carrickas treniravosi tiek sekmadienį, tiek pirmadienį, todėl žais šiame mače",- sakė "Man Utd" strategas Seras Aleksas Fergusonas.

Žais ir Nemanja Vidičius, patyręs nedidelę traumą FA taurės ketvirtfinalyje.

"Nuogąstauti prieš svarbias rungtynes yra normalu. Turime patirties su tokiais dalykais,- pridūrė Fergusonas. - Privalėsime žaisti labai gerai, jei norime laimėti. Bet tai bus Europos taurės turnyro mačas, veiksmas vyks vakare ir dar "Old Trafford" stadione - visa tai mums privalumas."

"Marseille" į Mančesterį atvyksta su viltimi, kad pateks į ketvirtfinalį pirmą kartą nuo 1993 metų, kuomet nužygiavo iki pat finalo ir tapo kol kas vieninteliu Prancūzijos klubu, laimėjusiu Čempionų lygą.

Įdomu, kad ši ekipa, taip pat kaip "Man Utd", garsėja puikia gynyba - šiame turnyre Didier Deschampso auklėtiniai įvarčio nepraleido jau 512 minučių, arba daugiau nei penkerias rungtynes.

Mančesteryje jie privalės ne tik puikiai gintis, bet ir įmušti, o šią užduotį šiek tiek palengvins į rikiuotę grįžtantis pagrindinis atakų organizatorius Mathieu Valbuena.

"Man Utd": Van der Sar; Rafael, Smalling, Vidic, Evra; Nani, Fletcher, Scholes, Giggs; Hernandez, Rooney.

"Marseille": Mandanda; Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo; Mbia; Lucho Gonzalez, Cheyrou; Valbuena, Remy, Ayew.