"Roma" - "Lazio": sirgalių mintys (II dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Nenumaldomai artėjant intriguojančiam Italijos "Serie A" pirmenybių derbiui tarp "%c00028" ir "%c00019" ekipų į mūsų 10 klausimų sutiko atsakyti 'erelius' palaikantis forumo narys Centron.

"EuroFootball.lt": Trumpai prisistatykite.

Centron: Mano vardas Paulius, esu moksleivis. Vaikystėje, kaip dauguma lietuvių, labiau mėgau krepšinį ir tik vėliau pradėjau domėtis futbolu, tad dabar jau kokius 5 metus reguliariai seku naujienas, žiūriu rungtynes.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti "Lazio"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos 'erelių' rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

Centron: Em... Pirmąsias rungtynes gerai pamenu. Jos buvo tikrai neeilinės - 2005 metų pradžios derbis su "Roma", kurį "Lazio" laimėjo rezultatu 3-1. Įvarčiai, emocijos, na ir ne visai su futbolu susiję dalykai - viskas buvo neįtikėtina.

O rimtai palaikyti klubą pradėjau gal prieš porą metų. Dabar nepraleidžiu beveik nė vienų varžybų.


"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Lazio" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

Centron: Nebūsiu čia originalus ir sakysiu Paolo Di Canio. Todėl, kad jis buvo tų pirmųjų matytų rungtynių herojus ir žmogus, kuris yra pavyzdys dabartiniams pinigų išlepintiems žaidėjams, kurie laksto paskui didesnį kontraktą. Žaidėjas, kuris iš tikro myli savo klubą, yra didelis pliusas. Būtent tokie futbolininkai kaip Di Canio, Peruzzi ar Oddo padėjo tais žiauriais komandai laikais "Lazio" klubui neišnykti iš "Serie A" žemėlapio.

Na, nieko nenustebinsiu iš dabartinės sudėties išskirdamas Hernanesą. Tiesiog neeilinis žaidėjas. Mūsų už jį sumokėti 13 milijonų eurų yra tiesiog vagystė. Taip pat reikia paminėti ir Mauro Zarate, tačiau argentiniečio problemos yra gerai žinomos. Po Delio Rossi išvykimo kiti treneriai paprasčiausiai nesugeba jo tinkamai išnaudoti ir tai tikrai piktina. Jis tiesiog pastatomas į kraštą, kamuolį pastoviai gauna prie linijos ir tokioje pozicijoj turi bandyti vienas prasiveržti pro kelis varžovų gynėjus. Tiesa, šio sezono rungtynėse prieš "Napoli" Zarate žaidė puolėju ir visą dvikovą draskė varžovų gynybą. Tačiau Reja vis tiek vėliau jį grąžino į kraštą.


"EuroFootball.lt": Pasidalinkite skaudžiausiu ir maloniausiu prisiminimu iš buvusių Romos miesto derbių.

Centron: Paskutiniai du pralaimėjimai "Serie A" pirmenybėse buvo pakankamai skaudūs. Ypač praėjusio sezono - komanda žaidė gerai, pirma įmušė, tačiau dvi labai kvailos klaidos atėmė tris taškus. Totti ir kitų "Roma" žaidėjų išsidirbinėjimai po tų rungtynių viską dar labiau sugadino.

Geriausias prisiminimas tai turbūt 2009 metais pasieka pergalė rezultatu 4-2. Pradžia buvo kažkas tokio - 4 minutę švieslentėje jau degė 2-0. Ir pačios rungtynės buvo tikras derbis - kupinas aistrų, apsistumdymų ir t.t. Trumpai tariant - nuostabus mačas.


"EuroFootball.lt": Šį sezoną "Roma" ir "Lazio" akis į akį susidūrė dukart ir abu sykius triumfavo 'romėnai'. Ar galima sakyti, kad "Roma" šiemet yra tiesiog stipresnė komanda?

Centron: Ne. Turnyrinė lentelė irgi tą patvirtina. Tiesiog per derbius "Roma" ekipai labiau šypsojosi sėkmė. Pirmosiose rungtynėse ir teisėjas padarė savo. Derbiuose kiekviena smulkmena yra labai svarbi.

"EuroFootball.lt": Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką sekmadienio dvikovos baigčiai?

Centron: Dažnai tokiuose derbiuose lemiamą įtaką turi užsivedimas, kovingumas. Būtent kaip pavyzdį galima pateikti Di Canio laikų derbius. "Lazio", lyginant su šiuo sezonu, turėjo žymiai silpnesnę sudėtį, "Roma" "ant popieriaus" buvo stipresnė komanda, tačiau 'ereliai' vis tiek pasirodydavo labai neblogai, nes klasės skirtumas buvo kompensuojamas didžiuliu noru ir kovingumu. Visi 11 žaidėjų aikštėje buvo tikri kovotojai, pasiruošę perkąsti gerkles "Roma" futbolininkams. Dabar, iš tiesų, "Lazio" klubui to trūksta. Atvirkščiai nei "Roma", neturime tokių žaidėjų, kurie būtų tikri "Lazio" fanai.

Taip pat bus įdomu pamatyti, kaip nusteiks "Roma". Jų rezultatai pastaruoju metu tikrai neįspūdingi - dar šią savaitę Ukrainoje juos sumušė brazilų 'šachtininkai'. Be abejo, prieš tai rezultatai irgi neblizgėjo ir dėl suprantamų priežasčių buvo atleistas Ranieri. Intriguoja, ar Montella sugebės psichologiškai paruošti savo komandą.


"EuroFootball.lt": Ar varžovų stovykloje yra žaidėjas, kurį norėtumėte pamatyti su 'erelių' marškinėliais? Kurio oponentų futbolininko labiausiai nemėgstate?

Centron: Nė vieno "Roma" futbolininko nenorėčiau matyti vilkint 'biancoceleste', tačiau turiu pripažinti, kad mėgstu Menezo žaidimą. Taip, jis turi tinginio gyslą savyje ir tas dažnai matosi, tačiau talento taip pat nestokoja. Tikrai įdomu stebėti jo pasirodymus.

Atsakymas į antrą šio klausimo dalį yra labai aiškus - Totti. Niekada "nevirškinau" jo. Tiesiog purvinas žaidėjas, dažnai negerbiantis oponentų.


"EuroFootball.lt": Kokia yra Jūsų pozicija "Roma" klubo atžvilgiu - teigiama ar neigiama? Kodėl?

Centron: Tik neigiama. Dauguma fanų nemėgsta pasižiūrėti į veidrodį. Praėjusiais metais, kai "Lazio" gerbėjai rungtynėse su "Inter" palaikė pastaruosius tam, kad neleistų titulo laimėti "Roma" klubui, buvo tiesiog apipilti pamazgosim daugiausiai pačių "Roma" fanų, nors patys yra ne sykį taip elgęsi. Jei neklystu, 1994 metais 'romėnai' dvikovoje su "Udinese" palaikė pastaruosius, nes jų pergalės atveju, "Fiorentina" būtų iškritusi į "Serie B". Taip ir atsitiko, tačiau tą faktą daugelis linkę ignoruoti.

"EuroFootball.lt": Kaip vertinate "Lazio" komandos rezultatus šį sezoną? Kokių permainų reikėtų ekipoje, jog jie būtų dar geresni?

Centron: Reikia pripažinti, kad rezultatai yra puikūs. Ketvirtoji vieta po 28 sužaistų rungtynių yra fantastiškas rezultatas. Tačiau komandos žaidimas pastaruoju metu turi tam tikrų neigiamių dalykų. Labai nervina faktas, kad įmušę įvartį "Lazio" futbolininkai tarsi sustoja žaisti. Nežinau, ar įgijus persvarą atsitraukti yra trenerio nurodymas, ar bėdos su psichologija, tačiau toks "pasileidimas" įmušus jau gerklėje stovi. Kad ir praeitos rungtynės su visiškai demoralizuota "Palermo" ekipa - puiki pradžia, spaudimas ir jau 7 minutę krenta įvartis į varžovų vartus. Po dešimties minučių - dar vienas. Tačiau tada - visiškas pasilieidmas. Iniciatyva atiduota, spaudimas kažkur dingo, mėginti mušti dar vieną įvartį komanda net nesirengia. Prasidėjo gaisrai prie mūsų vartų. Visa laimė, kad "Palermo" atrodė tragiškai ir nesugebėjo pasižymėti. Tačiau tokių pasileidimo pavyzdžių šiame sezone yra labai daug. Ir šiaip, komanda žaidžia nuobodų futbolą, kas tikrai nėra smagu.

Pati sudėtis šiemet yra labai nebloga, tačiau ją stiprinti tikrai yra kur. Pirmiausia, reikėtų gero kairiojo krašto gynėjo, kad būtų galima Radu grąžinti į gynybos centrą. Aukštas puolėjas taip pat nepamaišytų.


"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis šios dienos rungtynių rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

Centron: Sunkiausias klausimas iš visų. Na, tebūnie - 2-1 "Lazio" naudai. Įvarčius muš, tarkim, Sculli ir Floccari.

operationZero: Kaip manote, ar pateks "Lazio" į kito sezono UEFA Čempionų lygos turnyrą? Komandoje nedaug žaidėjų su aukščiosio lygio futbolo patirtimi, biudžetas taip pat ne milžiniškas, tad kokios viltys būtų Europoje?

Centron: Tokius dalykus yra labai sunku prognozuoti. "Udinese" jau senokai alsuoja į nugarą, jų forma dabar yra labai gera, o Di Natale ir Sanchezas įvarčius muša didžiuliais kiekiais. Turiu blogą nuojautą, kad "Lazio" gali ir neatsilaikyti. Vis tik dar yra neblogas šansas aplenkti "Napoli" - napoliečiai pirmauja vos dviem taškais, jų forma šiek tiek kritusi. Reikia tuo naudotis. Greičiausiai rungtynės su tiesioginiais varžovais ir turėtų nuspręsti "Lazio" likimą kovoje dėl vietų Čempionų lygoje.

Užėmus tą išsvajotą ketvirtąją vietą visų pirma būtų smagu atrankoje "neužsirauti" ant ketvirtąją vietą užėmusio anglų klubo, nesvarbu, kas jie bebūtų - tiek "Man City", tiek "Tottenham", tiek "Chelsea" būtų labai sunkiai įveikiami. Visų kitų lygų komandas, manau, galime nugalėti. Tad tikslas pirmiausiai būtų patekti į grupių etapą. Neabejoju, kad jame pasirodytume geriau nei 2007 - 2008 metų sezone. Na, nebent mūsų prezidentas Lotito sugalvotų kokią nesąmonę iškrėsti.


"EuroFootball.lt": Ačiū už Jūsų laiką!


[link="http://www.eurofootball.lt/index.php?page=news&id=23089"]"Roma" - "Lazio": sirgalių mintys (I dalis)[/link]



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].