"Roma" - "Lazio": sirgalių mintys (I dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Nenumaldomai artėjant intriguojančiam Italijos "Serie A" pirmenybių derbiui tarp "%c00028" ir "%c00019" ekipų į mūsų 10 klausimų sutiko atsakyti 'vilkus' palaikantis forumo narys operationZero.

"EuroFootball.lt": Trumpai prisistatykite.

operationZero: Mano vardas Audrius, esu 24 metų, šiuo metu gyvenu Vilniuje. Futbolu domiuosi nuo 1998 metų Pasaulio čempionato.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti "Roma"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos 'vilkų' rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

operationZero: 1998 ir 2002 metų Pasaulio čempionatuose palaikiau italų rinktinę, man imponavo Francesco Totti žaidimas, tad, natūralu, jog ėmiau domėtis ir klubu, kuriame jis žaidžia.

Pirmosios matytos "Roma" rungtynės buvo 2002 - 2003 metų UEFA Čempionų lygos grupių etapo dvikova išvykoje su Madrido "Real", kurias 'romėnai' laimėjo rezultatu 0-1. Vienintelį įvartį šiose varžybose pelnė "Il Capitano".


"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Roma" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

operationZero: Visų laikų mėgstamiausias būtų mūsų kapitonas – Francesco Totti, kuris vasario pabaigoje sužaidė 600 rungtynes vilkėdamas "Roma" marškinėlius. Tiesa, gaila, kad pastaraisias metais aikštėje jis labiau pasižymi ne įvarčiais, o negražiąja savo puse.

Dabartinėje sudėtyje labiausiai imponuoja Vučiničius, Pizarro, Mexesas. Vis dar tikiuosi, kad Menezas pradės rodyti tokį žaidimą, kokio iš jo laukiama.


"EuroFootball.lt": Pasidalinkite skaudžiausiu ir maloniausiu prisiminimu iš buvusių Romos miesto derbių.

operationZero: Daugiausiai emocijų likę iš paskutiniųjų derbių, tad paskutinį pralaimėjimą (o tai buvo jau beveik prieš dvejus metus) galima paminėti kaip skaudų prisiminimą.

O malonus prisiminimas – mes laimėjome jau keturis derbius iš eilės!


"EuroFootball.lt": Šį sezoną "Roma" ir "Lazio" akis į akį susidūrė dukart ir abu sykius triumfavo 'romėnai'. Ar galima sakyti, kad "Roma" šiemet yra tiesiog stipresnė komanda?

operationZero: Rezultatai rodo, jog derbiuose mes stipresni. (šypsosi) Gaila, jog "Serie A" turnyrinė lentelė rodo ką kita. Per daug taškų išbarstyta mačuose su komandomis, kurios rikiuojasi antrame lentelės dešimtuke. Štai keturi paskutinieji "Roma" varžovai Italijos čempionate: "Genoa", "Bologna", "Parma" ir "Lecce". Atrodo, užtikrinti 12 taškų. Bet turime tik 7. Džiugina, kad komanda solidžiau atrodo žaisdama su stipriais varžovais.
Tad, nepaisant surinktų taškų, abi ekipas laikau vienodai pajėgiomis.


"EuroFootball.lt": Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką sekmadienio dvikovos baigčiai?

operationZero: Psichologinio nusiteikimo dvikovai netruks nei vienai pusei. Derbis – nauja istorija. "Roma" užmirš beviltišką pralaimėjimą Ukrainoje, "Lazio" pamirš pastaruosius rezultatus "Serie A" pirmenybėse. Laukiu lygios kovos su kieta gynyba. Turiu nuojautą, kad išvysime bent vieną 11 metrų baudinį.

Konkrečių veiksnių prieš tokias varžybas, manau, nereikia ieškoti, nes jų paprasčiausiai nerasime. Viską pamatysime vakare.


"EuroFootball.lt": Ar varžovų stovykloje yra žaidėjas, kurį norėtumėte pamatyti su 'vilkų' marškinėliais? Kurio oponentų futbolininko labiausiai nemėgstate?

operationZero: Tegul "Lazio" žaidėjai ir lieka "Lazio" žaidėjais.

"EuroFootball.lt": Kokia yra Jūsų pozicija "Lazio" klubo atžvilgiu - teigiama ar neigiama? Kodėl?

operationZero: Pozicija neigiama. Manau, nereikia aiškinti kodėl.

"EuroFootball.lt": Kaip vertinate "Roma" komandos rezultatus šį sezoną? Kokių permainų reikėtų ekipoje, jog jie būtų dar geresni?

operationZero: "Roma" rezultatų vertinti teigiamai negaliu. Ne to laukėme prieš sezoną. Kol kas neužimame vietos, kuri leistų kitą sezoną žaisti UEFA Čempionų lygoje, o praėjusio sezono sėkmė buvo suteikusi vilties, kad ne mažiau pasieksime ir šiemet. Čempionų lygą taip pat baigėme anksti ir, galima sakyti, be kovos. Deja deja, nusivylimų šiame sezone daugiau nei džiugių momentų.

Kokių permainų reikėtų? Šiuo klausimu mano pozicija griežtoka, nes kai kurie dalykai akis bado ir nesikeičia jau ilgą laiką.

Treneris. Atrodė, jog pakeisime savo pasaulyje paskendusį Ranieri kažkuo kitu ir rezultatai pakryps geresne linkme. Naują trenerį turime, bet ar to tikėjosi komandos gerbėjai? Ne, nemanau. "Treneris", kuris pusei komandos tiesiog… draugas? Kaip dar paaiškinti Doni grįžimą į pagrindinę sudėtį?

Mūsų vargšas kairysis kraštas. Turime Castellini, turime Burdisso jaunesnįjį, bet ką dar turi padaryt Riise, kad jį paliktų ant suolo ir leistų pasirodyti kitam gynėjui? Ačiū šiam žaidėjui už praėjusį sezoną, bet šį sezoną jis neprimena net šešėlio to, koks buvo pernai.

Persvaros neišlaikymas. Žaidžiam, spaudžiam, įmušam ir… sustojam. Laukiam kol įmuš mums.


"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis šios dienos rungtynių rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

operationZero: Laukiu Totti starte. "Roma" 2-1 "Lazio". "Roma" ekipai įvarčius muš Vučiničius ir Totti. "Lazio" – Kozakas.

Centron: Kaip manote, ar laikinuoju treneriu paskirtas Vincenzo Montella liks prie ekipos vairo ir po šio sezono?

operationZero: Manau, kad neliks. Kaip jau minėjau viename iš ankstesnių atsakymų, kol kas jis yra per skystas, kad galėtų vadovauti "Roma" klubui. Esu optimistas ir laukiu į Amžinąjį miestą atvykstančio Carlo Ancelotti.

"EuroFootball.lt": Ačiū už Jūsų laiką!


[link="http://www.eurofootball.lt/index.php?page=news&id=23090"]"Roma" - "Lazio": sirgalių mintys (II dalis)[/link]



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].