"Man Utd" - "Arsenal": sirgalių mintys © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Londono "%c00041" ekipą palaikantis forumo narys Roccinho apžvelgė nenumaldomai artėjantį Anglijos FA taurės turnyro ("FA Cup") ketvirtfinalio susitikimą, kuriame 'kanonieriai' išmėgins jėgas su "%c00040" futbolininkais, bei prisiminė didžiulį atgarsį sukėlusią UEFA Čempionų lygos atsakomąją aštuntfinalio dvikovą su "Barcelona".

"Manchester United" - Londono "Arsenal"

Panašu, kad Londono "Arsenal" ekipai atėjo rimtų išbandymų metas. Po nesėkmingo pasirodymo Katalonijoje, "Camp Nou" stadione, komanda vyksta į Mančesterį, kur susirems su vietos "United" klubu Anglijos futbolo asociacijos taurės ketvirtfinalyje. Tačiau ne vien 'kanonieriams' sunkūs laikai - būsima varžovė pralaimėjo dvejas "Premier" lygos varžybas iš eilės ir tai leido įsižiebti dar didesnei intrigai lenktynėse dėl stipriausio Anglijos klubo titulo.

Mačą "Arsenal" komandai laikyčiau ypatingai svarbiu. Kiekvienas futbolu labiau besidomintis pilietis žino, man ir visiems "gunnerių" fanams atsibodusią pasakėlę, apie ekipą kamuojančią titulų sausrą. Negana to, šešis metus trunkantis trofėjų badas tęsiasi ir šiemet. Keturiuose frontuose sezoną pradėjusiam Londono klubui beliko dvi galimybės užtildyti visus kritikus ir kitus įkyruolius, besišaipančius iš komandos nesėkmių. Taigi nugalėjus "United" vienuolikę atsivertų puikios galimybės pagaliau užčiaupti anti-fanus ir praverti komandos titulų vitriną bei papildyti ją puikia taure.

Prie "Arsenal" komandos bėdų sąrašo būtų galima pridėti ir jau kasmetine tradicija tapusią traumų epidemiją. Sostinės ekipai dvikovoje su "Man Utd" futbolininkais negalės padėti rungtynėse su "Barcelona" pirštą susižeidęs vartininkas Wojciechas Szczesny, taip pat Cescas Fabregasas, kuriam atsinaujino pakinklinės sausgyslės trauma bei jau nuo seniau susižalojimus besigydantys Thomasas Vermaelenas, Lukaszas Fabianskis, Theo Walcottas ir Aleksandras Songas. Netikėtai greitai į rikiuotę grįžęs Robinas Van Persie komandai padėti galės. Tiesa, Mančesterio klubas taip pat turi problemų dėl traumų, kas bent iš dalies sušvelnina 'kanonierių' netektis. 'Raudoniesiems velniams' tikrai neatstovaus Nani ir Andersonas, abejojama dėl Rio Ferdinando, Johny Evanso, Ji-Sung Parko ir Antonio Valencios pasirodymo aikštėje.

Manau, kad abejų ekipų šansai nugalėti yra labai panašūs. Galbūt, būdamas neutralioje pozicijoje, favoritais laikyčiau Mančesterio futbolininkus, tačiau dabar tikrai taip nesakysiu, nes be galo noriu, kad jie būtų "nuskausminti". Tai, kad rungtynės vyks "Old Trafford" stadione, ko gero, pridės noro ir motyvacijos "United" vienuolikei, tačiau esu užtikrintas, kad šis mačas skirsis nuo vykusio gruodį. Vienas iš svarbiausių dvikovos faktorių bus saugų pasirodymas. Žymiai jaunesniems "Arsenal" saugams greičio ir jėgų neturėtų stigti, kai tuo tarpu Mančesterio veteranams Scholesui ir Giggsui turėtų būti sudėtinga vaikytis jaunuolius iš Londono, nors galbūt pastarieji net ir nežais.

Šiose rungtynėse galime tikėtis ypač gražaus ir atviro futbolo, nes abi ekipos pastaruosiuose susitikimuose nerodo, dėl ko jos vadinamos favoritėmis laimėti Anglijos čempionatą, todėl futbolininkai stengsis atakuoti ir laimėti. Linkiu varžovams bei saviems sėkmės ir nuostabių rungtynių, kurių, tikiuosi, negadins teisėjas.

"Barcelona" – Londono "Arsenal"

Norisi kuo greičiau užmiršt, tačiau ne viskas taip paprasta. Nuotaikos po tokių rungtynių gali sugesti visai savaitei. "Arsenal" komandos pasirodymą "Camp Nou" stadione vertinčiau dvejetui, tačiau šiemet viskas buvo šiek tiek kitaip, negu praėjusiais metais. Visų pirma dėl to, kad namie parodėme, ko iš tikrųjų esame verti, ką sugebame ir tikrai privertėme pasinervinti ne vieną "barsuką". Gaila, kad nepavyko laimėti, tačiau tikrai nėra didelės gėdos, nes nusileidome ne bet kam.

Sunku kažką išskirti iš savos komandos po tokių rungtynių, bet pasakysiu, kad Manuelis Almunia sužaidė nuostabiai ir kažkiek nubraukė kaltę už savo praeities klaidas. Jeigu ne jis, "Arsenal" klubas galėjo būti pažemintas. Taip pat išskirčiau Jacką Wilshere'ą - šis vyrukas iš tiesų labai talentingas ir šį sezoną tai puikiai demonstruoja.

Negaliu neužsiminti ir apie keistą mačo arbitro sprendimą pašalinti iš aikštės Robiną van Persie. Jau vien pirma geltona kortelė olandui buvo kažkiek abejotina, mat epizodas buvo žaidybinis. Neabejotai įtakos jai turėjo ir neatsiejama "Barcelona" klubo dalis – vaidyba. Taip pat prisidėjo ir ūžiantis "Camp Nou" stadionas. Negalima teigti, kad 11 prieš 11 'kanonieriai' būtų patekę į kitą etapą, nes varžovai tikrai žaidė puikiai, tačiau antrąjį varžybų kėlinį teisėjo sprendimas tikrai pagadino.

Be to, linkiu kiekvienam, palaikančiam "Barcelona" klubą, išmokti ne tik pralaimėti, bet ir laimėti. Ne visi sugeba pasveikinti varžovą su pergale patyrus nesėkmę ar nežeminant varžovų džiaugtis, kai jų komanda laimi.



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].