"Tottenham" - "Milan": sirgalių mintys (II dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Nenumaldomai artėjant UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomajai akistatai tarp Londono "%c00052" ir "%c00062" ekipų į mūsų 10 klausimų sutiko atsakyti 'rossoneri' ekipai neabejingas tinklalapio skaitytojas Paulius.

"EuroFootball.lt": Trumpai prisistatykite.

Paulius: Mano vardas Paulius, esu iš Ukmergės, man 20 metų. Futbolu pradėjau domėtis labai senai - tai įvyko 1998 metais per pasaulio futbolo čempionatą. Viskas prasidėjo nuo mačo tarp Brazilijos ir Škotijos rinktinių.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti "Milan"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos 'rossoneri' rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

Paulius: "Milan" klubą pirmą kartą išvydau 1999 metais UEFA Čempionų lygos mače prieš "Galatasaray" vienuolikę. Puikiai atsimenu tą susitikimą, kadangi tai buvo debiutinės Andrejus Ševčenkos rungtynės šiame turnyre vilkint 'rossoneri' marškinėlius. Dvikovą transliavo viena Rusijos televizijų. Tąkart ukrainietis pelnė įvartį bei padėjo laimėti mačą ACM ekipai rezultatu 2-1. Aišku, šio klubo neįsimylėjau tą pačią akimirką, tačiau tą diena galima laikyti visa ko pradžia. Tuomet klube žaidė dar tais 1998 metais matyti Oliveris Bierhoffas, Zvonimiras Bobanas, Taribo Westas, Paolo Maldini ir kiti.

"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Milan" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

Paulius: Išskirti vieną žaidėją yra labai sunku, kadangi dideli įspūdį paliko daugelis futbolininku. Tačiau, jei būtų būtinybė, paminėti vieną žaidėją, rinkčiausi Andrea Pirlo. Šis saugas visada žavėjo savo precizišku tikslumu ir atsidavimu klubui.

Iš dabartinės sudėties be jau minėto Pirlo, be abejo, išskirčiau Alexandre'ą Pato. Jei ne daugybė patirtų traumų, manau, jog šį puolėją galima būtų priskirti prie Cristiano Ronaldo ir Lionelio Messi.


"EuroFootball.lt": Pirmąją šių dviejų klubų akistatą "San Siro" stadione minimaliu rezultatu 0-1 laimėjo "Tottenham" futbolininkai. Kas lėmė Anglijos komandos pergalę?

Paulius: Esu įsitikinęs, jog viską lėmė pačių italų padarytos klaidos bei pernelyg pasyvus žaidimas. Trūko tiek aštresnių perdavimų, tiek ir pavojingų progų, o viena klaida kainavo pralaimėjimą. Tikrai nemanau, jog anglai žaidė stebuklingai.

"EuroFootball.lt": Kokio rungtynių scenarijaus galime tikėtis šiandien?

Paulius: Rungtynių įtampa padarys savo ir kėlinio pradžioje matysime atsargų žaidimą. "Milan" tikrai nepuls kuo greičiau atstatyti pusiausvyrą ir tiesiog žais savo žaidimą.

Svarbiausia reikia nepraleisti įvarčio, o puolėjai savo darbą jau atliks, nes nesitiki, jog antras varžybas iš eilės prieš anglus nepavyktų įmušti turint tokį potencialą puolime.


"EuroFootball.lt": Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką trečiadienio dvikovos baigčiai?

Paulius: Daug lemti turėtų "Milan" saugų žaidimas, kadangi "Tottenham" šioje grandyje šiai dienai turi pranašumą. Ypač tai išryškėja aikštės kraštuose, tad, jei italams nesiseks gaudyti Lennono ir Bale'o, situacija gali pablogėti akimirksniu. Labai svarbu, jog galėtų žaisti Boatengas, o taipogi reikia, kad su savo uždaviniais susitvarkytų Abate, nes šis jaunas žaidėjas turi pakankamai greičio ir yra stipriai patobulėjęs, jog išspręstų Bale'o problemą.

"EuroFootball.lt": Kaip vertinate "Milan" komandos rezultatus šį sezoną? Kokių permainų reikėtų ekipoje, jog jie būtų dar geresni?

Paulius: Rezultatai iš ties puikūs. To ir buvo galima tikėtis surinkus tokią sudėtį. Pirmaujama Italijoje, patekta į pusfinalį šalies taurės turnyre bei turimi visus šansai prasimušti į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį, todėl šnekėti apie kažkokias permainas ir stiprinimą kol kas tikrai neverta. Be abejo, būtų smagu turėti dar kelis stipresnius žaidėjus ant atsarginių suolelio, tačiau klubo vadovybė ir taip nuveikė didelį darbą į komandą pakviesdama Cassano ,Robinho ir Ibrahimovičių. O kalbant apie kitą sezoną, svarbiausia yra tęsti ekipos atjauninimo darbus ir klubo veteranus pakeisti jaunesniais žaidėjais.

"EuroFootball.lt": Kokia yra Jūsų pozicija "Tottenham" klubo atžvilgiu - teigiama ar neigiama? Kodėl?

Paulius: Sakyčiau, jog neutrali. Nors ir stebiu Anglijos čempionatą, tačiau "Premier" lygoje esu neutralus ir nepalaikau nei vienos komandos.

"EuroFootball.lt": Anglijos "Premier" ir Italijos "Serie A" - kuri lyga stipresnė? Įdomesnė? Kodėl?

Paulius: Dėl lygų stiprumo, be abejonės, būtų sunku ginčytis, kadangi turėdami tokius pinigus net anglų vidutiniokai gali išleisti didžiules sumas naujiems futbolininkams, todėl nenuostabu, jog didžioji dalis stiprių žaidėjų renkasi būtent šią šalį. Tačiau iš dalies tai anglų futbolą paverčia grynų gryniausia komercija. Šios lygos pilna visur - tiek TV ekrane, tiek ir internetiniuose portaluose, kur šioms pirmenybėms skiriamas iškreiptai per didelis dėmesys.

Šnekant apie įdomumą, nenuostabu, jog man patrauklesnė yra "Serie A". Priežasčių tam yra daug: italai turi žmones traukiančią charizmą, didelę meilę futbolui, savitą žaidimo stilių ir t.t. Daugiau niekur neišvysi tokios aistros žaidimui kaip Italijoje, o juk tai ir yra svarbiausia. Italijos futbolas išskirtinis dar ir tuo, jog turi daugybę priešų (tai yra žmonių, kurie šios šalies rinktinės ar klubų pralaimėjimais džiaugiasi net gi labiau, nei savo palaikomos komandos pergalėmis),o tai daugelį fanų tik dar labiau užveda.


"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis šios dienos rungtynių rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

Paulius: Rezultatu 2-0 laimės 'rossoneri', abu įvarčius antrajame kėlinyje pelnys Pato.

"EuroFootball.lt": Ačiū už Jūsų laiką!


[link="http://www.eurofootball.lt/index.php?page=news&id=23043"]"Tottenham" - "Milan": sirgalių mintys (I dalis)[/link]



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].