"Tottenham" - "Milan": sirgalių mintys (I dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Nenumaldomai artėjant UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomajai akistatai tarp Londono "%c00052" ir "%c00062" ekipų į mūsų 10 klausimų sutiko atsakyti 'pentinus' palaikantis forumo narys Kristis.

"EuroFootball.lt": Trumpai prisistatykite.

Kristis: Kristijonas, moksleivis. Futbolu domiuosi nuo vaikystės, tuomet dar lankiau ir šio sporto treniruotes. Žinoma, esu "Tottenham" sirgalius.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti Londono "Tottenham"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos 'pentinų' rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

Kristis: Na, aišku, pradėjau palaikyti palaipsniui. Iš pradžių (maždaug nuo 2005-2006 metų) tiesiog buvau neutralus žiūrovas, sekdavau rezultatus, bet komandos reikalais pernelyg nesidomėjau. Laikui bėgant pamilau šį klubą ir ne per seniausiai tapau jo fanu.

Pirmųjų rungtynių tikrai nepamenu. Jos turbūt buvo dar per senąjį kanalą TV5, kuomet jis rodydavo "Premier" lygą.


"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Tottenham" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

Kristis: Be abejo – Robbie Keanas. Tikra legenda. Patiko jo atsidavimas klubui. Jis praleido čia šešis nepakartojamus metus ir per daugiau nei 200 rungtynių įmušė apie 90 įvarčių. Tikiuosi, kad airis atsigaus "West Ham" komandoje, kuriai šiuo metu yra paskolintas, ir kitą sezoną vėl sugrįš į "Spurs".

Iš dabartinės sudėties išskirčiau du žaidėjus - Luka Modričių ir Rafaelį Van der Vaartą. Kroatas patinka dėl savo perdavimų bei aikštės matymo. Tik šiek tiek gaila, kad jis nebemuša tiek daug įvarčių, kiek tai darė žaisdamas už Zagrebo ''Dinamo". O olandą mėgstu jau nuo tų laikų, kai jis dar atstovavo "Hamburger" ekipai, kurioje buvo nuostabus kapitonas. Jis puikiai moka realizuoti standartines situacijas ir, kaip saugas, muša labai daug įvarčių.


"EuroFootball.lt": Pirmąją šių dviejų klubų akistatą "San Siro" stadione minimaliu rezultatu 0-1 laimėjo "Tottenham" futbolininkai. Kas lėmė Anglijos komandos pergalę?

Kristis: Rungtynės toli gražu nebuvo patrauklios - mažai pavojingų progų, įtemptų momentų. Pirmajame kėlinyje geriau atrodė Londono komanda, antrajame – "Milan''. 'Pentinai' tiksliau sužaidė paskutiniąją susitikimo atkarpą, ko pasekoje greitos kontratakos metu pavyko pelnyti įvartį.

Rezultatas, manau, buvo dėsningas, nes bent jau aikštėje (nežiūrint į komandų vardą ir pasiekimus) susitiko du lygiaverčiai varžovai. Be to, "Tottenham" gretose nebuvo 2 iš 3 lyderių - Luka Modričiaus ir Garetho Baleo. Tačiau ir rungtynėse žaidęs Van der Vaartas tikrai nežibėjo. Antrajame kėlinyje olandas buvo pakeistas, o aikštėje pasirodęs Modričius, kuris buvo neseniai atsigavęs po apendicito operacijos, pasirodė tikrai neprastai bei prisidėjo prie įvarčio sukūrimo.

Lyderių nebuvimas, matomai, daug įtakos neturėjo. Pastaraisiais "Premier" lygos turais Harry Redknappui jau teko verstis be šių žaidėjų, bet komanda įrodė, kad nėra priklausoma vien nuo Modričiaus, Van der Vaart ir Bale'o.


"EuroFootball.lt": Kokio rungtynių scenarijaus galime tikėtis šiandien?

Kristis: Rungtynės turėtų būti visiškai kitokios nei pirmasis komandų susitikimas. Vien tik dėlto, kad jos bus lemiamos, o Milano komanda privalės pelnyti įvartį. Tuo tarpu 'pentinai' nemoka žaisti gynybinio futbolo bei "mėgsta" prasileisti kvailus ir netikėtus įvarčius, todėl esu linkęs manyti, kad mačas bus rezultatyvesnis ir greitesnis.

"Tottenham" galbūt pirmą kartą sezone savo dispozicijoje turės beveik visus geriausius žaidėjus. Kraštuose rungtyniaujantys Lennonas ir Bale'as "Milan" futbolininkams veikiausiai užkurs tikrą pirtį.


"EuroFootball.lt": Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką trečiadienio dvikovos baigčiai?

Kristis: Kaip ir minėjau, "Spurs" turės visus tris lyderius. Tai tikrai apsunkins darbą "Milan" gynėjams, kurie, kaip matėme pirmame mače, tikrai nežibėjo. O sunkiausia oponentams bus stabdyti Garetho Baleo reidus į baudos aikštelę. Po jų krašto saugas gali puikiai ir smūgiuoti, ir atlikti tikslų perdavimą, tarkim Peteriui Crouchui.

"EuroFootball.lt": Kaip vertinate "Tottenham" komandos rezultatus šį sezoną? Kokių permainų reikėtų ekipoje, jog jie būtų dar geresni?

Kristis: Vertinu gan neblogai. Ypač Čempionų lygoje. Aplenkėme grupėje tokią komandą, kaip "Inter", "San Siro" stadione nugalėjome "Milan" ir turime realius šansus pakovoti dėl vietos kitame etape.

Vis tik nesu labai patenkintas rezultatais "Premier" lygoje - esame tik penktoje turnyrinės lentelės vietoje, barstome taškus prieš visiškus autsaiderius ir vis blėsta viltys kitą sezoną matyti Londono komandą Čempionų lygoje. Tačiau sunkus "Man City" klubo tvarkaraštis dar suteikia šiek tiek optimizmo.

Iš rezultatų matome, jos ekipai labiausiai reikėtų sustiprinti gynybos liniją. Galima būtų pasakyti, kad žaidžiame futbolą "gali mums įmušti, bet mes tau įmušime daugiau". Tai nėra labai gerai, nes ne kartą esame praradę taškus paskutinėmis rungtynių minutėmis. Tai tikrai apmaudu. Puikus to pavyzdys buvo šio savaitgalio rungtynės su "Wolves" - pirmavome iki 87 minutės ir tuomet praleidome gan kvailoką įvartį. Na, ką padarysi - toks gyvenimas.


"EuroFootball.lt": Kokia yra Jūsų pozicija "Milan" klubo atžvilgiu - teigiama ar neigiama? Kodėl?

Kristis: Mano pozicija šio klubo atžvilgiu yra šiek tiek neigiama. Visų pirma todėl, kad ji yra iš Italijos. Niekada nebuvau itališko futbolo mėgėjas. Dar didesnę antipatiją šiai komandai sukėlė Gattuso psichiškas elgesys pirmajame mače. Smagu, kad šiandien jis negalės padėti "Milan" ekipai ir negadins rungtynių. Taip pat vis dar keikiu Flamini, kuris sutraumavo Corluką. Šio žaidėjo pozicijoje žaidžiantis Huttonas tikrai neblizga, todėl norėtųsi, kad kroatas kuo greičiau pasveiktų.

"EuroFootball.lt": Anglijos "Premier" ir Italijos "Serie A" - kuri lyga stipresnė? Įdomesnė? Kodėl?

Kristis: Stipresnė ir įdomesnė, žinoma, yra "Premier" lyga. Joje žaidžiamas greitesnis ir akiai patrauklesnis futbolas. Anglijoje rungtyniauja daugybė skirtingo stiliaus žaidėjų, klubuose daug užsieniečių, todėl kiekviena komanda yra kažkuo įdomi. Tuo tarpu Italijos futbolas tikrai išgyvena krizę. Tą įrodo ir Čempionų lygoje prarasta viena vieta. Bet, kaip jau minėjau, niekada nebuvau itališko futbolo mėgėjas, todėl mano nuomonė gali nuskambėti šiek tiek subjektyviai.

"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis šios dienos rungtynių rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

Kristis: Atiduodu rezultatyvią pergalę komandai iš Londono rezultatu 3-2. Iš mūsiškių įvarčius muš Bale'as, Crouchas ir Van der Vaartas, o "Milan" gretose po sykį pasižymės Robinho ir Ibrahimovičius.

"EuroFootball.lt": Ačiū už Jūsų laiką!


[link="http://www.eurofootball.lt/index.php?page=news&id=23044"]"Tottenham" - "Milan": sirgalių mintys (II dalis)[/link]



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].