Komentaras: ar "Liverpool" tenkina Torreso ambicijas? © Eurofootball.lt
"Liverpool" lyderiui Fernando Torresui atėjo išbandymų metas - ispanas oficialiai paprašė būti parduotas Londono "Chelsea" klubui, nors iki žiemos perėjimų lango pabaigos liko vos kiek daugiau nei dvi paros.

Natūralu, kad ši žinia sugadino nuotaiką "Liverpool" gerbėjams, vos keliomis valandomis anksčiau sužinojusiems gerokai džiugesnę naujieną - už įspūdingą 26,5 milijono eurų sumą įsigytas "Ajax" puolėjas Luisas Suarezas.

Turėjęs tapti puikiu pagalbininku Torresui, dabar Suarezas gali likti alternatyva jam - "Chelsea" skaičiuoja paskutines valandas ir ragina "Liverpool" parduoti ispaną už 45 milijonus eurų.

Kadangi 'raudonieji' su naujaisiais amerikiečiais savininkais neslepia ambicijų ir neturi finansinių sunkumų (skolos - nulinės), iškart pranešta, kad Torresas turi ilgalaikę sutartį, kurią privalo gerbti ir nebus parduotas. Atrodo, fanams galima ramiau atsikvėpti, bet ... tokiai tvirtai pozicijai smūgį sudavė pats futbolininkas raštiškai pareikalavęs įtraukti jį į parduodamų žaidėjų sąrašą. Kitaip tariant, jis atnešė lapuką, kuriame parašė: "Noriu į "Chelsea".

Galima neabejoti, kad nemenką vaidmenį čia ir vėl suvaidino agentai, kuriems nuo kiekvieno didžiulio sandorio nubyra puikūs procentai. Tačiau optimizmo Liverpulio komandai turėtų suteikti neseni įvykiai, susiję su Wayne'u Rooney ir Carlosu Tevezu - abu puolėjai galiausiai liko "Man Utd" ir "Man City" ekipose, nors, neretai per agentus, dievagojosi apie troškimą išvykti.

Bet Torresas, be abejo, turi ir savų ketinimų. Šį sezoną ispanas aikštėje dažnai neslėpdavo pykčio ir nusivylimo dėl savo bei ekipos draugų, kurių didžioji dalis nėra pačio aukščiausio kalibro futbolininkai, nesėkmių. 'Raudonieji' ilgą laiką buksavo ir neatsigavo po tragiško praėjusio sezono, kuomet buvo iškrista iš Anglijos lygos elitinio ketverto.

"Liverpool" nežaidžia Čempionų lygoje ir turės tikėtis didelės sėkmės, kad šį sezoną pasivytų tą patį "Chelsea", surinkusį 9 taškais daugiau bei žengiantį išsvajotoje ketvirtoje vietoje. Torresas raukėsi matydamas, kad komandos sudėtis nėra stiprinama. Priešingai - klubas net kelis perėjimų langus iš eilės daugiau uždirbdavo parduodamas, nei išleisdavo pirkdamas naujus žaidėjus.

O juk Torresui kovo mėnesį sueis 27 metai. Tai - pats puolėjo karjeros pikas, besitęsiantis, ko gero, kelis sezonus iki ketvirto dešimtmečio pradžios. Nauji "Liverpool" savininkai grąžino klubui stabilumą ir vasarą žada ženkliai stiprinti bei jauninti sudėtį, o savo ketinimus įrodė brangiu pirkiniu - Luisu Suarezu. Tačiau jie patys pripažįsta - sėkmei sugrįžti prireiks laiko, o kovoje dėl pirmosios vietos jie "Liverpool" mato ne vėliau kaip per artimiausius penkerius metus.

Torresas tiek laiko neturi. Iki 2007 metų jis atstovavo Madrido "Atletico" ir apskritai neragavo Čempionų lygos futbolo. Atvykęs į "Liverpool" Fernando pajuto prestižinio turnyro skonį, kovojo dėl Anglijos čempiono titulo, bet netrukus komanda pateko į didžiulę krizę ir tik dabar pradeda iš jos bristi. Faktas: Čempionų lyga ir vėl Torresui yra matoma tik per TV ekranus.

Ir čia, kur buvęs, kur nebuvęs, atėjo niūrias nuotaikas praskaidrinęs faksas iš "Chelsea". Kas gali kaltinti Torresą, kad jis susigundė ir panoro pabėgti ten, kur viskas - titulai, Čempionų lyga - yra dabartis, o ne, kad ir tikėtinai netolima, perspektyva? Ispanas supanikavo ir pasielgė ne taip, kaip kalbėjo anksčiau prisiekinėdamas meilę "Liverpool".

'Raudonieji' sirgaliai pasiskirstė į dvi stovyklas. Vieni ragino Torresui eiti ten, kur jis nori - kam laikyti komandos negerbiantį žaidėją? Kiti rašė pakankamai graudžius viešus laiškus, kuriuose pabrėžė: "Liverpool" neišduoda savo karių, kad ir kiek paklydusių mūšio lauke. "You'll never walk alone!" Sunku pasakyti, kaip Fernando bus sutiktas aikštėje trečiadienį, jei vis tik liks Liverpulyje, bet vargu, ar reakcija bus labai priešiška.

Asmeniškai esu gana tvirtai įsitikinęs, kad Torresas parduotas nebus. "Liverpool" nereikia pinigų, už kuriuos deramos pamainos futbolininkui įsigyti iki vasaros nebūtų įmanoma. "Liverpool" nereikia netekti savo puolimo lyderio, kuris turi vesti klubą į Europos lygos titulą bei vietą Čempionų lygoje. Bent jau iki vasaros joks sandoris neįvyks, o tuomet "Liverpool" savininkams dar kartą teks įrodyti, kad ši komanda atitinka Torreso ambicijas. Juk geriausiems žaidėjams vieta - geriausiuose klubuose.