"Man Utd" - "Liverpool": sirgalių mintys (II dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Artėjant principinei Anglijos FA taurės akistatai tarp "Man Utd" ir "Liverpool" ekipų į mūsų 10 klausimų sutiko atsakyti "raudoniesiems" prijaučiantis forumo narys Regimantas.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti "Liverpool"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos "raudonųjų" rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

Regimantas: "Liverpool" pradėjau palaikyti turbūt prieš 3 - 4 metus. Patiko komandos kovingumas ir sugebėjimas laimėti prieš favoritais laikytas ekipas. Taip pat tuo metu nuomavomės butą su draugu, kuris buvo "Liverpool" gerbėjas, tad galima sakyti, jog jis mane irgi savotiškai "užkrėtė".

Pirmosios rungtynės, kurias labai gerai atsimenu, buvo tuometinės UEFA taurės turnyro finalas prieš "Alaves", kurias po labai įtemptos kovos "raudonieji" laimėjo rezultatu 5-4.


"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Liverpool" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

Regimantas: Turbūt mėgstamiausias (ir kurį norėčiau išskirti iš dabartinės sudėties) yra Pepe Reina. Vienas geriausių vartininkų pasaulyje, tikras komandos ramstis, ypač dabar, kai ekipai nesiseka.

"EuroFootball.lt": Pasidalinkite skaudžiausiu ir maloniausiu prisiminimu iš buvusių Šiaurės Vakarų derbių.

Regimantas: Maloniausias, be abejonės, pergalė 4-1 "Old Trafford" stadione prieš porą metų, kai Nemanja Vidičius prieš Fernando Torresą atrodė kaip SFL gynėjas.

Skaudžiausias - 3-0 pralaimėjimas 2008 metų kovą, kai Mascherano buvo išvytas iš aikštės už klausimą teisėjui.


"EuroFootball.lt": Sezono pradžioje šių dviejų klubų akistatą po atkaklios kovos ir Dimitaro Berbatovo benefiso rezultatu 3-2 laimėjo "Man Utd" futbolininkai. Ar panašaus scenarijaus galime tikėtis ir šiandien?

Regimantas: Derbius visada sunku prognozuoti. Vis tik manau, kad ir šį kartą "Man Utd" laimės. Nors pastarieji visą sezoną nepasiekė tikrai geros formos, tačiau lygoje taškus renka stabiliai, o "Liverpool" yra giliausioje krizėje per pastaruosius 50 metų.

Tiesa, trenerio Roy'aus Hodgsono atleidimas gali suteikti žaidėjams papildomos motyvacijos, ką teko ne vieną kartą stebėti kitose komandose. Vis dėlto Kenny Dalglishas netreniravo jokio klubo jau ilgą laiką, todėl sunku spėti, kokį žaidimo braižą jis bandys įdiegti. Manau, jog nebus bandoma atlikti daug korekcijų, tad liks pasikliauti tik žaidėjų užsidegimu.


"EuroFootball.lt": Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką sekmadienio dvikovos baigčiai?

Regimantas: Kalbant apie dvikovas aikštelėje, išskirčiau Vidičių prieš Torresą ir Nani prieš Konchesky.

Net ir prastos sportinės formos Torresas gali pridaryti problemų bet kokiai gynybai pasaulyje, tad, jeigu komandos draugai jį pakankamai įtrauks į žaidimą, "Man Utd" problemų šaltinis bus būtent ispanas.

Nani turbūt bus pagrindinis šeimininkų ginklas šiame mače, tad "Liverpool" ekipai, manau, derėtų stengtis dvigubinti gynybą kairiajame savo krašte. Antraip laukia daug bėdų, nes vienas prieš vieną Konchesky vargu ar susitvarkys.

Tiesa, reikia pridėti sąlygą, kad Nani iš lovos išlips teisinga koja rungtynių dienos rytą.

Taip pat, kaip jau minėjau, gali daug lemti papildoma motyvacija susijusi su trenerio atleidimu.


"EuroFootball.lt": Kurie futbolininkai atliks svarbiausią vaidmenį rungtynėse? Ar varžovų stovykloje yra žaidėjas, kurį norėtumėte pamatyti su "raudonųjų" marškinėliais?

Regimantas: "Liverpool" gretose išskirčiau Torresą, Gerrardą ir Reiną. Torresą - dėl ankščiau minėtų priežasčių. Tuo tarpu Gerrardas kartais sugeba vienas laimėti varžybas, tad ši jo savybė gali labai praversti. Taip pat jis puikiai moka asistuoti Torresui.

Iš "Man Utd" ekipos išskirčiau Nani bei Vidičių. Dabartinis Nemanja yra puikios sportinės formos ir tikra gynybinė siena. O dėl Nani, kaip minėjau, bus galvos sopulys "Liverpool" gynybai.

Ką paimčiau iš "raudonųjų velnių" į "Liverpool"? Klonuotą Paulą Scholesą. O jei rimčiau, dabartinei komandai labai praverstų Fletcheris.


"EuroFootball.lt": Kokia yra Jūsų pozicija "Man Utd" klubo atžvilgiu - teigiama ar neigiama? Kodėl?

Regimantas: Daugiau teigiama, nei neigiama. Nors tai principinis varžovas, bet aš juos labai gerbiu už tai, kad nedaro cirkų, kaip koks Madrido "Real", o atrodo labai solidus klubas. Taip pat patinka jų žaidimas, futbolininkų kovingumas.

Reikia paminėti ir Serą Alexą Fergusoną. Manau, jog daugelis norėtų tokio stratego savo klube, kuris ne tik sugeba laimėti daug titulų, bet ir sėkmingai išvengia nuopolių baigiantis senam ir prasidedant naujam komandos ciklui bei ugdo jaunimą. Labai patiko 1998 - 2000 metų "Man Utd" ekipa.


"EuroFootball.lt": Ar įpusėjus sezonui pasikeitė klubo tikslai Anglijos "Premier" lygoje ir UEFA Europos lygoje? Kokie galutiniai rezultatai šiuose turnyruose Jus tenkintų?

Regimantas: Galima sakyti, kad vietoje kovos dėl vietos Čempionų lygoje, dabar yra kovojama dėl vietos pirmoje lentelės pusėje. Nors kovoti dėl ketvirtos vietos buvo optimistiška, bet tokio tragiško žaidimo ir rezultatų tikrai nesitikėjau.

Mane tenkintų 6 - 8 vieta, jeigu atsirastų ženklų, kad kitame sezone vėl kovosime dėl patekimo į stipriausiųjų ketvertą.


"EuroFootball.lt": Ką manote apie buvusį "Liverpool" komandos strategą Roy'ų Hodgsoną? Ar klubo vadovų sprendimas jį atleisti buvo teisingas? Kokį specialistą norėtumėte matyti už ekipos vairo kito sezono pradžioje? Ar Kenny Dalglishas yra tinkamas žmogus užimti laikinojo trenerio vietą?

Regimantas: Mano nuomonė apie Hodgsoną yra labai prasta. Jis buvo samdomas, kaip tinkamiausias kandidatas suvaldyti nuopolį, bet gavosi atvirkščiai ir dabar klubas yra dar didesnėje krizėje. Sunku dėl to kaltinti komandos vadovus, nes po puikių rezultatų su "Fulham" ekipa pasirinkimas atrodė neblogas. Gal tik nerimą turėjo kelti faktas, kad per 35 savo trenerio karjeros metus jis nėra nieko rimtesnio laimėjęs, o visi bandymai vadovauti stipresniems klubams baigdavosi nesėkme.

Nors aš manau, kad ne vien rezultatai yra kalti dėl jo atleidimo, tačiau prisidėjo ir nevykę komentarai bei spaudos konferencijos, kuriose jis bandė apkaltinti visus aplinkui ir netgi atsigręžė prieš sirgalius.

Sprendimas atleisti Hodgsoną yra visiškai teisingas, nes nebuvo jokių pagerėjimo ženklų, jokio stabilumo rezultatuose. Tiksliau - stabilus nestabilumas. Vargu, ar gali būti blogiau, tad "King Kenny" paskyrimą laikinuoju treneriu laikau gera žinia. Galbūt tai padės komandai atsigauti psichologiškai ir išlipti iš duobės. Šiek tiek neramu, jog Dalglishas ilgą laiką nėra treniravęs jokio klubo ir nėra aišku, ar jo metodai dabar suveiks. Tikiuosi geriausio.

Kitam sezonui iš trenerių norėčiau Didier Deschampso. Puikus variantas būtų ir Manuelis Pellegrini, kuris sugeba pertvarkyti klubo sistemą ir sukurti komandai braižą, kuri gali būti sėkmingai naudojama po jo išėjimo iš klubo, ką dabar matome "Villarreal" ekipoje Ispanijoje.

Taip pat galimas variantas būtų palikti Kenny trenerio poste, jeigu komanda demonstruos gerą žaidimą.


"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis rungtynių rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

Regimantas: 2-0 "Man Utd" naudai. Muš Berbatovas ir Nani.

Wat Wat: Kas daugiau sveria – Rafa ar Hodgsonas?

Regimantas: Turbūt Rafa su savo alaus pilvu. (šypsosi)

"EuroFootball.lt": Ačiū už Jūsų laiką!


[link="http://www.eurofootball.lt/index.php?page=news&id=22353"]"Man Utd" - "Liverpool": sirgalių mintys (I dalis)[/link]


Jei norite prisidėti prie šios rubrikos, rašykite elektroninį laišką adresu [email protected] ir nepamirškite nurodyti savo palaikomos komandos. Mes būtinai su Jumis susisieksime!