Futbolo komentatorius Gediminas Reklaitis: "Inter" persisotino pergalių, o "Milan" jaučia alkį © Eurofootball.lt
Etatiniu [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] komentatoriumi tapęs Gediminas Reklaitis dalinasi įžvalgomis apie Italijos "Serie A" pirmenybes, kuriose pirmauja titulų ištroškęs "Milan" klubas.

"Pagal tai, kaip "Milan" rungtyniauja, situacija turnyrinėje lentelėje atrodo dėsninga,- sakė "Viasat Sport Baltic" žurnalistas. - Turbūt atėjo laikas: paskutinį kartą šis klubas čempionu tapo 2004 metais, o titulą iškovojo prieš penkerius metus, tad pertraukėlė, švelniai tariant, tapo pertrauka. Tokiai komandai tai per ilgas "sausas" laikotarpis.

"Kiek teko matyti Milano ekipos žaidimą, į akis bene labiausiai krenta racionalumas ir sugebėjimas mažiausiomis sanaudomis pasiekti geriausią rezultatą. Tai - patyrusi komanda su patyrusiais žaidėjais, sugebanti neeikvoti daug jėgų, bet susikurti progas ir jas išnaudoti. "

Vos šeštoje vietoje žengia pastarųjų metų Italijos futbolo čempionas "Inter", atsiliekantis nuo lyderio jau 10 taškų.

"Kas nutiko "Inter"? Yra problemų. Pirmiausiai, ko gero, ekipa pajuto sotumo jausmą - pastaraisiais sezonais Italijoje dominuojama, laimimos taurės, praėjusį sezoną dar ir Čempionų lyga. Didžioji dalis futbolininkų išlikę tie patys, tad iš dalies jie yra persisotinę pergalių,- svarstė Reklaitis.

"Aišku, yra ir kiti aspektai. Vienas žaidėjas per daug žiūrėjo 2006 metų finalo pakartojimą, kitas - išsekęs po sunkaus praėjusio sezono ir vasaros su Olandijos rinktine. Treneriui Rafaeliui Benitezui reikia laiko susipažinti su Italija.

"Prisiminkime, kad "Inter" ir praėjusio sezono pirmoje pusėje atrodė labai blankiai. Taškus rinkosi, bet žaidimas buvo nykus. Tikėtina, kad iš šeštos vietos bus pakilta, bet apginti titulą turint 10 taškų deficitą bus sunku. Juolab, kad barstomi taškai rungtynėse su vidutiniokais."

Į pergalių kelią, atrodo, po truputį grįžta Turino "Juventus" komanda. Be to, "Senoji senjora" jau pasitraukė iš Europos lygos turnyro, tad galės visą dėmesį skirti frontui Italijoje.

"Turino ekipa turi 10 naujų futbolininkų, kurie, ko gero, negali būti laikomi iš karto rezultatą pasieksiančiomis superžvaigždėmis. Aišku, išsiskiria Milošas Krasičius, neabejotinai geriausias vasaros pirkinys. Bet neatrodo, kad "Juventus" galėtų tapti čempionu šį sezoną. Aišku, pliusas tas, kad nebėra Europos lygos, be to, pergalių badas šiame klube taip pat jaučiamas. Tikėtina, kad būtent tarp "Juventus" ir "Milan" vyks kova dėl pirmosios vietos",- sakė futbolo komentatorius.

Reklaitis išskyrė "Lazio" ir "Napoli" komandas, kurios šiuo metu žengia atitinkamai antroje ir ketvirtoje vietoje, tačiau nesitikėjo, jog joms pavyks rimčiau pakovoti dėl pirmosios pozicijos.

"Stebina "Lazio" ir "Napoli" - komandos, esančios ketveriuke. Galbūt labiausiai - "Lazio", nugalėjusi "Inter", nors pergalė prieš šią komandą dabar nėra stebuklas.

"Lazio" yra pirmos sezono pusės sėkmės istorija. Dažniausiai šiek tiek geresnėms nei vidutinėms komandoms taip būna, jog kažkur kažkurioje vietoje pradeda kažko trūkti. Ir dabar buvo nesėkminga atkarpėlė iki pergalės prieš "Inter". Tikėtina, kad antroje sezono pusėje tų atkarpėlių ir bus ir daugiau",- teigė Reklaitis.