2018 metų pasaulio čempionatas vyks Rusijoje, 2022 metais - Katare (6 VIDEO) © Eurofootball.lt
Rusija triumfuoja - šioje šalyje 2018 metais bus surengtas pasaulio futbolo čempionato finalinis etapas. Dar po ketverių metų pirmenybes kiek netikėtai patikėta surengti Katarui, nors favoritu laikytas Jungtinių Valstijų pasiūlymas.

Abu sprendimus priėmė 22 narių FIFA vykdomasis komitetas.

Kovoje Rusija nurungė Angliją, kuriai atstovavo šalies premjeras Davidas Cameronas, princas Williamas ir futbolininkas Davidas Beckhamas, taip pat jungtinius Ispanijos-Portugalijos ir Belgijos-Olandijos pasiūlymus.

Perimdami estafetę iš Brazilijos, kur čempionatas vyks 2014 metais, rusai yra pasirengę infrastruktūros gerinimui ir kitiems klausimams spręsti skirti 10 milijardų dolerių.

Kalbėdamas apie Rusiją FIFA vadovas Seppas Blatteris tvirtino: "Esu tikras, kad organizuoti pirmenybes tame regione, ar tame žemyne, yra teisingas sprendimas, atnešiantis daug naudos šiai pasaulio daliai."

"Galiu pažadėti, kad šio sprendimo niekuomet nesigailėsite,- džiaugsmo neslėpė pirmasis Rusijos vicepremjeras Igoris Šuvalovas. - Kurkime istoriją kartu."

Šalis, kuriai sprendimo paskelbimo ceremonijoje neatstovavo premjeras Vladimiras Putinas, taip pat žada iš gerbėjų nereikalauti vizų. Putinas žada asmeniškai padėkoti FIFA už iškovotą teisę.

Katarui teko konkuruoti su Australija, Pietų Korėja, JAV ir Japonija. Įdomu, kad FIFA laimėjusiąją šalį kiek anksčiau įvertino kaip "rizikingą variantą" čempionatui rengti.

Rusija

Rusų delegacijos džiaugsmas:



Rusijos reklaminis klipas:



Klipas apie stadionus Rusijoje:



Kataras

Sėkmė nusišypso Katarui:



Reklaminis Kataro klipas:



Kataro stadionai: