Guardiola: didžiuojamės tuo, kaip tai padarėme © Eurofootball.lt
Po istorinės sėkmės "El Clasico" mače surengtoje spaudos konferencijoje Josepas Guardiola neslėpė džiaugsmo, tačiau nepamiršo pabrėžti, kas šis laimėjimas - sunkus visos komandos darbo rezultatas.

Įspūdingą pergalę "%c00006" treneris skyrė dviem Katalonijos klubo legendoms - Johanui Cruyffui ir Carlesui Rexachui. Pasak Guardiolos, būtent šie du žmonės buvo dabartinio komandos žaidimo stiliaus pradininkai ir pagrindiniai puoselėtojai.

"Barcelona" strategas nepagailėjo komplimentų Messi: "Jis šiandien neįmušė įvarčio, tačiau buvo labai naudingas komandai. Jo perdavimai padėjo pasižymėti kitiems komandos žaidėjams. Lionelis tiesiog yra geriausias".

Pagyrimų nusipelnė ir Danielis Alvesas. Pastaruoju metu Ispanijos sporto žiniasklaidoje sklando gandai, jog gynėjui nepavyksta susitarti su "Barcelona" dėl naujo kontrakto.

"Danielis sužaidė puikias rungtynes. Jo buvimas padėjo visai ekipai jaustis labiau subalansuotai. Aš labai tikiuosi, kad jis sėkmingai baigs derybas dėl naujos sutarties ir ją pasirašys", - teigė Guardiola.

Katalonijos klubo strategas prisipažino, kad šis laimėjimas savo reikšme niekuo nenusileidžia įsimintinai pergalei Madride, kuomet "Barcelona" pažemino "Real" ekipą rezultatu 6-2.

"Tuomet mes laimėjome čempionatą, tačiau dabar yra lapkritis. Šiaip ar taip, lapkričio 29-oji visada bus prisimenama kaip ta diena, kai mes įveikėme Madridą", - džiaugsmo neslėpė Guardiola, kuriam tai yra antrasis mačas, kai "Barcelona" sutriuškina "Real" rezultatu 5-0. Tokia sėkme dabartinis Katalonijos klubo strategas džiaugėsi ir prieš 16 metų, kai "Barcai" atstovavo kaip žaidėjas, o ekipą treniravo Cruyffas.