"Barcelona" - "Real": sirgalių mintys (II dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Laikrodžiui skaičiuojant paskutines valandas iki "El Clasico" vadinamo mūšio, tarp dviejų Ispanijos gigantų - "Barcelona" ir Madrido "Real", pradžios, į mūsų klausimus sutiko atsakyti "morengams" ištikimas forumo narys Ramone.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti Madrido "Real"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos "morengų" rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

Ramone: Pradėjau žiūrėti ir palaikyti "Real" klubą nuo 1997 metų. Tuomet per satelitą turėjau galimybę stebėti Ispanijos čempionatą ir nors "Real" jame atrodė tragiškai, bet vis tiek pradėjau už juos sirgti. Tiesa, "Los Blancos" atsiėmė savo Čempionų lygos finale nugalėdami tuo metu aiškia favorite laikytą "Juvę".

Pirmųjų matytų rungtynių nepamenu.


"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Real" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

Ramone: Vieno vienintelio išskirti tikrai negalėčiau. Galiu tik paminėti mėgstamiausius iš skirtingų erų. Hugo Sanchezas ir Butragueno tiesiog žavėjo savo laiku. Gaila, kad jų žaidimo negalėjau stebėti gyvai, tik įrašus. Tuos, kuriuos stebėjau gyvai, - Raulis, Redondo, Carlosas. Vėliau - Zidanas, Casillas, Guti, Solari.

Iš dabartinių, be Casillaso, labiausiai patinka Higuainas ir Alonso.


"EuroFootball.lt": Kuo "Real" yra geriau už "Barcelona"?

Ramone: Skonio reikalas. Man "Barcelona" niekada nepatiko, todėl "Real" yra geriau viskuo (šypsosi). Iškovoti trofėjai, manau, yra svarbus aspektas, o jais savo pagrindinius varžovus lenkiame milžiniška persvara.

"EuroFootball.lt": Pasidalinkite skaudžiausiu ir maloniausiu prisiminimu iš buvusių "El Clasico" dvikovų.

Ramone: 2008 metų pavasario "El Clasico". Savaitę prieš jį "Real" jau užsitikrino čempiono titulą, todėl "Barca" gavo išsirikiuoti į "garbės koridorių" ir plodami pasitikti į aikštę einančius čempionus. Viską vainikavo triuškinanti šeimininkų pergalė 4-1.

"EuroFootball.lt": Kuri ekipa, Jūsų nuomone, triumfuos pirmadienį? Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką galutiniam rezultatui?

Ramone: Tikiuosi, kad laimės mano palaikoma komanda. "Barca" turėtų daug pulti ir tuo pačiu palikti nemažas erdvės prie savų vartų. Labai svarbu, kad tuos laisvus plotus išnaudotų greitieji Ozilas, Di Maria, Ronaldo ir Higuainas. Dar svarbiau nei taktika turėtų būti šaltas protas - jei kuri nors komanda pradės skirti daugiau dėmesio pokalbiams su teisėju, o ne žaidimui, tokiu atveju tikriausiai lauks pralaimėjimas.

Kadangi teisėjaus Iturralde Gonzalezas, nenustebčiau, kad jis visiškai sugadins rungtynes ir laimėtojas bus tas, į kurio naudą jis švilps.


"EuroFootball.lt": Kuri grandis yra silpniausia dabartinėje "karališkojo" klubo sudėtyje? Kurią grandį laikote stipriausia?

Ramone: Anksčiau visada buvo galima rodyti pirštu į gynybą, bet dabar su ja viskas tvarkoje. Kol kas visos grandys yra absoliučiai lygios, todėl ir rezultatai yra neblogi.

"EuroFootball.lt": Ko labiausiai baiminatės iš varžovų stovyklos?

Ramone: Labiausiai baiminuosi, kad katalonai neįmuštų greito įvarčio. Manau, kad "Real" futbolininkai yra pakankamai stiprūs atsitiesti, tačiau nesinorėtų visas rungtynes vytis varžovus.

"EuroFootball.lt": Kuris oponentų žaidėjas atliks svarbiausią vaidmenį per "El Clasico"?

Ramone: Nieko naujo nepasakysiu. Pavojingiausias jų žaidėjas yra Messi ir, jei pavyks jį uždengti, tai tikriausiai rezultatas bus teigiamas. Dar išskirčiau Puyolį.

"EuroFootball.lt": Kurio "Barcelona" žaidėjo(-ų) Jūs labiausiai nemėgstate?

Ramone: Kaip ir daugumai nepatinka Alvesas ir Busquetsas. Jie visada stengiasi išprovokuoti varžovus, pasitelkia ir aktorystės meną, tik kad uždirbtų varžovams kortelę, geriausiai raudoną.

Dar labiau nemėgstu Xavi. Taip, jis nuostabus žaidėjas, bet kai "Barca" netenka taškų, jis būna pats pirmas, kuris apkaltina varžovus anti-futbolu ar kritikuoja teisėjus.

Žinoma, visi "Xaviai" ir "Alvesai" nublanksta prieš Stoichkovą. Bulgaras yra be konkurencijos pats nekenčiamiausias "Barcos" žaidėjas.


"EuroFootball.lt": Kuris treneris geresnis - Josepas Guardiola ar Jose Mourinho?

Ramone: Rinkčiausi Mourinho. Dėl to, kad jis dominavo Anglijoje, Italijoje, Portugalijoje ir, žinoma, Čempionų lygoje.

"EuroFootball.lt": Kuris futbolininkas geresnis - Lionelis Messi ar Cristiano Ronaldo?

Ramone: Kuris geresnis turbūt priklauso nuo jų formos. Kas tikrai bus geresnis bus galima pasakyti po sezono. Kuris bus daugiau įvarčių įmušęs ir kurio komanda laimės čempionatą, tą ir bus galima vainikuoti kaip geriausią.

"EuroFootball.lt": Xabi Alonso ir Sergio Ramoso "netyčia" gautos raudonos kortelės per Čempionų lygos dvikovą prieš Amsterdamo "Ajax" - sumanus taktinis sprendimas ar spjūvis į veidą sportiškam elgesiui?

Ramone: Ispanijoje panašūs dalykai dedasi gan seniai ir niekas jų per daug nesmerkia. Tas korteles laikyčiau labiau taktiniu sprendimu, nes pačiose rungtynėse jau viskas buvo aišku - "Real" pirmavo 4-0, liko žaisti apie 3 minutes. "Ajax" nebeturėjo jokių šansų ką nors padaryti.

"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis "El Clasico" rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

Ramone: Prognozuočiau 2-1 "Real" naudai. Įvarčius muš Ronaldo ir Di Maria, o už "Barcą" - Villa.

"EuroFootball.lt": Ką prieš artėjantį mačą norėtumėte pasakyti "Sirgalių minčių" oponentui Tango?

Ramone: Linkiu gero ir sąžiningo mačo, nes abiejų klubų fanams kiekvienas "El Clasico" yra lyg Šv. Kalėdos.

Tango: Dabartinio "Real" stiprioji pusė - treneris ar žaidėjai?

Ramone: Rinkčiausi trenerį. "Real" beveik visada turėdavo pajėgius žaidėjus, tačiau ant suolo dažnai sėdėdavo treneris-vidutiniokas, kuris nieko nelaimėdavo (turiu omeny tokius strategus kaip Luxemburgas, Queirozas ir Schusteris). Nesakau, kad Mourinho su "Los Blancos" pradės šluoti visus nuo kelio, bet davus jam kelis sezonus, nustebčiau, jei "Real" bus nieko iškovojęs.


Jei norite prisidėti prie šios rubrikos, rašykite elektroninį laišką adresu [email protected] ir nepamirškite nurodyti savo palaikomos komandos. Mes būtinai su Jumis susisieksime!