"Barcelona" - "Real": sirgalių mintys (I dalis) © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

Laikrodžiui skaičiuojant paskutines valandas iki "El Clasico" vadinamo mūšio, tarp dviejų Ispanijos gigantų - "Barcelona" ir Madrido "Real", pradžios, į mūsų klausimus sutiko atsakyti "blaugrana" palaikantis forumo senbuvis Tango.

"EuroFootball.lt": Kaip pradėjote palaikyti "Barcelona"? Ar jau seniai sergate už šį klubą? Kokios buvo pirmosios Jūsų matytos "blaugrana" rungtynės ir kokiu rezultatu jos baigėsi?

Tango: Viskas prasidėjo nuo olandų. Matyt nieko naujo nepasakysiu, jog žavėjausi tokiais futbolininkais kaip Ronaldas Koemanas, Adri van Tiggelenas, Frankas Rijkaardas ir Ruudas Gulitas.

Užkabino 1988 metų Europos čempionatas. Nežinau kodėl, bet tada labiausiai patiko Koemanas. Jo karjera netrukus pasuko į "Barcą", o aš kaip mažas pyplys "glory-hunter'iškai" ėmiau stebėti, ką jis išdarinėja.

Pirmos rungtynės... Nežinau, ar norėčiau jas išskirti, bet tų laikų įsimintiniausią pralaimėjimą tikrai pamenu. Tai buvo 1994 metų Čempionų lygos finalas prieš "Milan". Kažkoks paranormalus reiškinys. Kaip žinia, pralaimėta buvo žiauriai - 0:4.


"EuroFootball.lt": Kuris visų laikų "Barcos" žaidėjas yra Jūsų mėgstamiausias? Ką išskirtumėte iš dabartinės sudėties?

Tango: Be jokios abejonės - Josepas Guardiola. Iš senesnės kartos dar žavi Luisas Enrique, Hristo Stoichkovas ir Patrickas Kluivertas.

Dabartinėje sudėtyje - Xavi ir Andresas Iniesta. Matyt, neveltui sakoma, kad tų vaikinų galvose - šachmatų lentos. Jie visada viską numato keliais ėjimais į priekį.


"EuroFootball.lt": Kuo "Barcelona" yra geriau už "Real"?

Tango: Absoliučiai niekuo. Kiekvienas sirgalius savo mylimoje komandoje atras gausybę pliusų, o nemėgiamoje komandoje - gausybę minusų. Šiuo klausimu esu šališkas, todėl nenoriu girti "Barcos" ir peikti "Real". Ne vieną kartą esu pabrėžęs diskusijose, kad gerbiu "Real" kaip supergalingą varžovą.

Aš tik nesuprantu žmonių, kurie sako: "Man patinka ir "Real", ir "Barcelona"" arba "mėgstu ir "Manchester United", ir "Liverpool"".


"EuroFootball.lt": Pasidalinkite skaudžiausiu ir maloniausiu prisiminimu iš buvusių "El Clasico" dvikovų.

Tango: Ooooo!!! Nebūsiu originalus. Skaudžiausias pralaimėjimas - 1:4 "Santiago Bernabeu" ir koridorius čempionams. Maloniausias prisiminimas - iš ten pat, iš "Santiago Bernabeu". Šeši įvarčiai į Ikero Casillaso vartus prilygsta ufonautų invazijai į Žemę. Tai - neįtikėtina.

"EuroFootball.lt": Kuri ekipa, Jūsų nuomone, triumfuos pirmadienį? Kokie veiksniai turės didžiausią įtaką galutiniam rezultatui?

Tango: Laikausi tos nuomonės, kad visų komandų šansai yra 50 prieš 50 tol, kol nenuskambėjo teisėjo švilpukas.

Kokie veiksniai gali lemti rezultatą? Patys menkiausi - net kamuolio praradimas nepavojingoje situacijoje. Pergalės, žinoma, linkiu "Barcai".


"EuroFootball.lt": Kuri grandis yra silpniausia dabartinėje katalonų klubo sudėtyje? Kurią grandį laikote stipriausia?

Tango: Viskas labai paprasta. Silpniausia grandimi laikau "Barcelona" gynėjus. Ir visai ne todėl, kad ten žaidžia blogi žaidėjai, o todėl, kad kitos dvi "Barcos" grandys yra pasiutiškai stiprios. Nebūsiu originalus sakydamas, kad "Barcelona" placdarmas yra aikštės viduryje. Čia komandos smegenų valdymo centras. Neteksi jo - pralaimėsi.

"EuroFootball.lt": Ko labiausiai baiminatės iš varžovų stovyklos?

Tango: Tikrai ne Cristiano Ronaldo. Jis - puikus žaidėjas, tačiau, jei paliksi jį vieną, portugalas nebus toks pavojingas. Puikiai buvo galima tuo įsitikinti Čempionų lygos finale su "Manchester United". C. Ronaldo energijos užteko 10 minučių. Taip pat ir praėjęs sezonas Ispanijoje - palik C. Ronaldo vieną ir pusė darbo bus padaryta. Žinoma, jis gali ir vienas nulemti mačo baigti, tačiau dažniausiai ima nervintis ir šaudyti pro šalį, ypač, jei tai svarbios rungtynės. Jam reikia išmokti susitvardyti.

Labiausiai bijau "Real" naujokų - Mesuto Ozilo ir Angelio Di Maria. Jei pavyks juos supančioti, bus galima sakyti, kad "Barcelona" pelnė pusę įvarčio.


"EuroFootball.lt": Kuris oponentų žaidėjas atliks svarbiausią vaidmenį per "El Clasico"?

Tango: Manau, kad Ikeras Casillas ir Angelis Di Maria. Pastarasis nebūtinai turi pelnyti įvartį, kad taptų geriausiu mačo žaidėju.

"EuroFootball.lt": Kurio "Real" žaidėjo(-ų) Jūs labiausiai nemėgstate?

Tango: Tie, kurių nemėgstu labiausiai, "Real" ekipoje jau nežaidžia. Tai - Luisas Figo ir Guti.

Gaila, kad nežaidžia ir tas, kurį labiausiai mėgau ir gerbiau. Tai - Raulis. Štai toks turi būti tikras varžovas iš didžiosios raidės.

Iš dabartinių - nedegu simpatijomis Cristiano Ronaldo, tačiau tai nereiškia, kad jis blogas žaidėjas.


"EuroFootball.lt": Kuris treneris geresnis - Josepas Guardiola ar Jose Mourinho?

Tango: Nekorektiškas klausimas. Abu jie puikūs specialistai. Mourinho labiau patyręs ir daugiau ragavęs parako, tačiau Pepo sąskaitoje - "sextuplis" su "Barca".

Kita vertus, baisu darosi pagalvojus, kaip žaistų komanda, jei vyriausiuoju treneriu būtų Mourinho, o jo padėjėju - Guardiola. Na, arba atvirkšiai. Tų dviejų žmonių protai ir idėjos pasaulį parklupdytų per pusę sezono.


"EuroFootball.lt": Kuris futbolininkas geresnis - Lionelis Messi ar Cristiano Ronaldo?

Tango: Xavi (juokiasi). O jei rimtai, tai jei nekils Trečiasis pasaulinis karas, šitas klausimas taps pačiu svarbiausiu XXI amžiuje.

"EuroFootball.lt": Xabi Alonso ir Sergio Ramoso "netyčia" gautos raudonos kortelės per Čempionų lygos dvikovą prieš Amsterdamo "Ajax" - sumanus taktinis sprendimas ar spjūvis į veidą sportiškam elgesiui?

Tango: Niekam ne paslaptis, kad tokie dalykai vyko ir seniau, tačiau šįsyk viskas vyko taip akivaizdžiai, kad darosi nesaldu. Tokie profesionalai turėtų geriau "maskuotis", o ne siuntinėti "telegrafistą" Dudeką pas Ikerą.

Tokį dalyką, kaip skaičiavimas "kiek turiu kortelių", pateisinu visiškai, tačiau nepateisinu to būdo, kaip tai buvo padaryta tose rungtynėse. Blogiau matyt būtų tik staiga nusivilkti marškinėlius aikštės viduryje.


"EuroFootball.lt": Koks bus galutinis "El Clasico" rungtynių rezultatas? Kas įmuš įvarčius?

Tango: Prognozuočiau lygiąsias arba "Barcos" pergalę vieno įvarčio skirtumu. Tačiau tik dėl to, jog katalonai žaidžia namuose. Daugiau pranašumų "Barcelona" neturi. Įvarčių autoriai? Hmmm, bet kas išskyrus vartininkus ir trenerius.

"EuroFootball.lt": Ką prieš artėjantį mačą norėtumėte pasakyti "Sirgalių minčių" oponentui Ramonei?

Tango: Tą patį, ką nekart esu jam sakęs forume. Nuoširdžiai gailiuosi, kad jis nėra "Barcelona" fanas. Gebėjimas diskutuoti bet kur ir apie bet ką, galu gale - humoro jausmas, visa tai dera idealiai.

Ramone: Kuri "Barcelona" yra stipresnė: Rijkaardo, Guardiolos ar Cruyffo?

Tango: Negaliu vertinti Cruyffo komandos, nes tada apie tai mažai ką išmaniau. Nestebėjau rungtynių taip, kaip žiūriu dabar. Nieko nesupratau apie taktines schemas, apie kitas futbolo gudrybes.

Šiuolaikinis futbolas - pats moderniausias, todėl mano balsas keliauja Guardiolos "Barcai".



Jei norite prisidėti prie šios rubrikos, rašykite elektroninį laišką adresu [email protected] ir nepamirškite nurodyti savo palaikomos komandos. Mes būtinai su Jumis susisieksime!