Futbolo komentatorius Gediminas Reklaitis: vien Messi arba C.Ronaldo akcentavimas gali tapti mirtina klaida © Eurofootball.lt
"El Clasico" nepalieka abejingų ir Lietuvoje - šio vakaro dvikovos laukia kiekvienas futbolu besidomintis aistruolis.

Apie tai, ko galime tikėtis šį vakarą, kalbėjomės su "Viasat Sport Baltic" komentatoriumi Gediminu Reklaičiu.

"Tai bus vienos sunkiausiai nuspėjamų rungtynių tarp dviejų geriausių planetos komandų,- sakė Reklaitis. - Nežinau, kas šiuo metu galėtų pasipriešinti "Barcelona" arba "Real" ekipoms - manau, kad jos laimėtų prieš bet ką iš Italijos, Prancūzijos, Vokietijos ar tos pačios Anglijos."

Komentatorius pažymėjo, jog bus įdomu stebėti, kokį žaidimo planą parengs "Real" strategas Jose Mourinho.

"Neįsivaizduoju, kaip žais Madrido vienuolikė,- sakė jis. - Faktas, kad nebus žaidžiama taip, kaip pavasarį "Camp Nou" rungtyniavo Milano "Inter", nes nėra rezultato, kurį reikėtų saugoti. Tuomet Čempionų lygos pusfinalyje buvo atsivežta dviejų įvarčių persvara ir reikėjo tik apsiginti.

"Kita vertus, galime prisiminti, jog Mourinho prieš kelerius metus su Londono "Chelsea" sugebėjo dominuoti Barselonoje prieš šeimininkus. Taigi portugalas prieš katalonus moka sudėlioti ne tik gynybinę, bet ir puolamąją taktiką, ką praėjusį sezoną įrodė ir su "Inter" žaidžiant Milane.

"Įdomu, kaip prieš "Barcos" totalinį futbolą žais "Real "gynybinė linija, ir ypač atraminiai saugai Khedira su Alonso. Šį sezoną mačiau nemažai Madrido klubo mačų ir susidariau įspūdį, kad tai geriausias atraminių saugų duetas pasaulyje. Bus įdomu, kaip jiems seksis stabdyti Iniestą, Xavi ir kitus."

Žiniasklaidoje yra ypač akcentuoja žvaigždžių dvikova - Lionelis Messi, vilkintis "Barcelona" marškinėlius, stos į kovą su "Real" portugalu Cristiano Ronaldo.

"Faktas, kad geriausi komandų žaidėjai yra Messi ir C.Ronaldo, todėl visas dėmesys skiriamas jiems,- neneigė Reklaitis. - Bet aš nemanyčiau, jog tai teisinga. Nepamirškime, kad yra Xavi, Iniesta, Pique, Villa, o Madrido komanda turi Alonso, Di Maria, Khedira, Ozilą. Tai tokie futbolininkai, kurie gali patys nulemti mačo baigtį, jei tik gaus progą. Todėl ir vieniems, ir kitiems galvojimas tik apie Messi arba Ronaldo gali būti mirtinas. Jie gali pasislinkti į šešėlį ir taip suteikti šansą pasireikšti kitiems. "

"Real" pergalės atveju atitrūktų nuo varžovų ir įgytų keturių taškų pranašumą turnyrinėje lentelėje. "Barcelona" gi turi šansą aplenkti varžovus ir iškovojusi tris taškus pirmautų dviem.

Reklaitis pripažino, jog ši dvikova svarbi ir gali turėti įtakos ateityje: "Nemanau, kad pralaimėjusi komanda būtų labai demoralizuota, nebent pasikartos panašus scenarijus į tą, kurį matėme prieš keletą metų , kai "Real" pralaimėjo 2-6. Kita vertus, jei "Barca" pralaimi, Madrido ekipa įgija 4 taškų pranašumą, o žinant tai, kaip "Real" triuškina varžovus, tas pranašumas Ispanijoje atrodo pakankamai didelis. Nepaisant to, kad čempionatas net neįpusėjo, keturi taškai nėra mažai, nes kitos ekipos nesugeba "įsikabinti" nei į vieną iš šių klubų."

Tad kokia gi prognozė?

"Jei mačas būtų vykęs prieš mėnesį, sakyčiau, kad "Real" turi daugiau šansų. Bet dabar "Barcelona" atrodo įsisiūbavusi ir, kaip sakoma, "klinikinė" pagal progų išnaudojimą. Atrodo, kad komandai viskas sekasi.

"Labiausiai norėčiau gražių rungtynių. Visi to tikisi, bet kirba nuojauta, jog gali būti ir ne taip - bus daug aistrų ir smulkių pražangų ir panašiai. Kas laimės? Sakykime, jog 3-2 pergalę švęs "Barcelona". Bet tai atsargus spėjimas."