"El Clasico" pirmadienį - ne naujiena © Eurofootball.lt
Lapkričio 29 dieną žaidžiamas El Clasico taps pirmuoju, kuris XXI amžiuje įvyks pirmadienį, rašo [link="http://www.fcbarcelona.lt"]fcbarcelona.lt[/link].

Tačiau Ispanijos čempionato istorija byloja, kad tai nėra pirmas kartas, kai Primeros grandai susitinka tokią neįprastą dieną. 1964 ir 1972 metais "Barcelona" ir "Real" santykius taip pat aiškinosi pirmadieniais.

1964 metų kovo 30 diena taip pat buvo pirmadienis ir tąkart sėkmės šypsojosi Ispanijos sostinės komandai. Katalonams įvartį pelnė Jose Antonio Zaldua, tačiau varžovai sugebėjo pasižymėti du kartus - taiklūs Paco Gento ir Ferenco Puskaso smūgiai padovanojo pergalę "Real" ekipai.

1972 metų balandžio 3 dieną, taip pat pirmadienį, pergalę šventė "Barcelona". Tąkart vienintelį susitikimo įvartį pelnė Juanas Manuelis Asensi.

Beje, abu šiuos kartus, 1964 ir 1972 metų sezonuose, Ispanijos čempionatą laimėjo "Real" ekipa. Abiejuose pirmenybėse Katalonijos klubas nuo nugalėtojų atsiliko keturiais taškais.

"Barcelona" ir "Real" tarpusavyje yra žaidę ir antradienį, ir net trečiadienį. Iš 80 El Clasico dvikovų, žaistų Barselonoje, 51 rungtynės įvyko sekmadienį, 25 - šeštadienį, 2 - pirmadienį, 1 - antradienį ir 1 - trečiadienį.

1968 metais mačas iš sekmadienio į antradienį buvo perkeltas dėl staigios ir netikėtos "Barcelona" klubo gynėjo Julio Cesaro Benitezo mirties. 27 metų urugvajietis mirė nuo apsinuodijimo maistu komplikacijų. Jis palaidotas kapinėse netoli Camp Nou stadiono.

Tąkart į antradienį nukeltos rungtynės pasibaigė rezultatu 1:1.

1999-2000 metų sezone "Barcelona" ir "Real" susitikimas įvyko trečiadienį, tačiau tokia neįprasta diena tąkart nieko nenustebino. Tiesiog, dvikovos data iš karto buvo numatyta pirmenybių tvarkaraštyje. Tuomet rungtynės taip pat baigėsi lygiosiomis - 2:2.