Apžvalga: "Barcelona" - Madrido "Real" © Eurofootball.lt
Tai mačas, kurio laukia visi - jau šį vakarą išvysime pirmąją "%c00006" ir Madrido "%c00003" klubų akistatą šiame nenuspėjamame sezone.

Net ir atsižvelgiant į šių komandų istorines dvikovas, būtent šio vakaro mačas yra laikomas išskirtiniu. "Barcelona", vis dar daugelio laikoma geriausia ekipa planetoje, susigrums su šį sezoną varžovus šluojančia Jose Mourinho Madrido "Real" kariauna. Svečių tikslas vienas - nuversti katalonus iš sosto Ispanijoje bei perimti galingiausio klubo vardą.

"La Blaugrana" stengėsi prieš rungtynes išvengti kontraversiškų pareiškimų. Tačiau treneris Pepas Guardiola nepatogių klausimų būtų sulaukęs nedaug, mat galėjo būti patenkintas tuo, ką matė pastarosiomis dienomis - iš pradžių nacionaliniame čempionate net 8-0 sutriuškinta "Almeria", o trečiadienį Čempionų lygoje 3-0 įveiktas Atėnų "Panathinaikos".

"Mes esame favoritai. Žaidžiame namie, esame geroje sportinoje formoje ir degame noru laimėti",- konstatavo "Barcos" saugas Xavi.

Jam antrino gynėjas Dani Alvesas: "Rungtynės bus sunkios ir intensyvios, todėl tikimės, kad pavyks demonstruoti tai, ką sugebame. Varžovas yra labai motyvuotas, tačiau žinome savo lygį ir įgyvendinsime užduotį."

Pralaimėjimas reikštų, kad katalonai nuo savo aršiausio varžovo turnyrinėje lentelėje atsiliktų jau keturiais taškais.

Mačas yra laukiamas dar ir dėl to, kad "Real" šį sezoną demonstruoja puikų atakuojantį futbolą ir Ispanijoje pagal pelnytus įvarčius nenusileidžia tuo garsėjančiai "Barcelona" - abi komandos įmušė po 33 įvarčius.

Tiesa, gynyba garsėjantis Mourinho nepamiršo ir savo senųjų metodų, įrodydamas, kad "Real" gali ir sėkmingai gintis. Viso to rezultatas - jo vadovaujama Madrido ekipa šį sezoną dar nėra pralaimėjusi, nors tarkime Čempionų lygos dvikovoje Milane išsigelbėjo tik paskutinę akimirką.

Praėjusi savaitė taip pat buvo sėkminga - 5-1 įveiktas Bilbao "Athletic", o po to - 4-0 sutriuškintas Amsterdamo "Ajax". Ši dvikova daugeliui labiau žinoma dėl Xabi Alonso ir Sergio Ramoso tyčinių (arba ne) raudonų kortelių, siekiant išvengti diskvalifikacijos atkrintamosiose varžybose.

Vengę kalbėti apie tai futbolininkai koncentravosi "El Clasico". Alonso sakė: "Turime didelį atakuojantį potencialą. Jei žaisime gerai ir sėkmingai ginsimės, tikrai galime parsivežti pergalę iš "Camp Nou".

"Be abejo, varžovai yra labai stiprūs. Per pastaruosius kelerius metus jie laimėjo daug titulų, tačiau įveikti mus bus nelengva, nes suprantame, ką reiškia šios rungtynės. "

Komandų naujienos:

"Barcelona"

Problemų dėl traumų nėra - vienintelis svarbus žaidėjas, praleisiantis pirmadienio rungtynes, yra gynėjas Gabrielis Milito.

"Real"

Jose Mourinho turėjo didesnį pagrindą nerimauti, bet ir Ricardo Carvalho, ir Sami Khedira, ir Gonzalo Higuainas yra pasirengę žaisti.

Tiesa, Kaka ir Fernando Gago aikštėje tikrai nepasirodys.

Prognozuojamos sudėtys:

"Barcelona": Valdez; Abidal, Pique, Puyol, Alves; Iniesta, Busquets, Xavi; Villa, Messi, Pedro.

"Real": Casillas; Marcelo, Pepe, Carvalho, Ramos; Di Maria, Alonso, Khedira; Ozil; C.Ronaldo, Higuain.

Prognozė:

"Barcelona" 1 - 1 "Real"

TV

Rungtynes Lietuvoje tiesiogiai nuo 22.00 transliuos "Sport1" televizija.