Futbolo komentatorius Gediminas Reklaitis: Anglijoje nebelieka klubų, kurie gali vadintis grandais © Eurofootball.lt
Futbolo komentatorius Gediminas Reklaitis pripažįsta - netikėti rezutlatai tampa Anglijos "Premier" lygos kasdienybe, o šalyje apskritai tampa sunku įvardinti klubus, kuriuos galima vadinti "grandais".

"Galima sakyti, kad Anglijoje grandų nebėra,- pastebėjo Reklaitis. - Žiūrint į visų didžiųjų klubų rezultatus kartais negalima pasakyti, kad jie yra grandai."

Paklaustas, kas nustebino iš vakarykščių rezultatų, Reklaitis išskyrė "Tottenham" pergalę 3-2 prieš Londono "Arsenal", nors po pirmojo kėlinio pastaroji komanda turėjo dviejų įvarčių pranašumą.

"Turbūt labiausiai nustebino Londono "Tottenham",- kalbėjo Reklaitis. - Pagal tai, kaip klostėsi pirmasis kėlinys, negalėjai tikėtis, po pertraukos viskas apsivers aukštyn kojom.

"Arsenal" dar kartą įrodė, jog yra labai pažeidžiama komanda. Svarbiausia vakarykščio pralaimėjimo priežastis, mano manymu, yra psichologinė - nenusiteikimas antram kėliniui, mąstymas, kad varžovas bus užmėtytas keuprėmis. Bet kai "Tottenham" ėmė spausti ir žaisti visai kitaip nei pirmajame kėlinyje, "Arsenal" nesurado būdų pakeisti savo žaidimą.

"Galbūt "Arsenal" trūksta patyrusių futbolininkų. Kita vertus, tie jauni "Arsenal" žaidėjai ne pirmus metus rungtyniauja kartu "Premier" bei Čempionų lygose. Tas pats Cescas Fabregasas, Theo Walcottas, Tomasas Rosicky... Treneriui Arsene'ui Wengerui reikės kažkaip spręsti tas psichologines problemas."

Ar ši pergalė reiškia, kad "Tottenham" gali pretenduoti į šalies čempionų titulą? Reklaitis taip drąsiai teigti nesiryžo.

"Manyčiau, jog "Tottenham" svarbiausia susigrąžinti traumuotus futbolininkus,- sakė jis. - Trūksta gynėjų Ledley Kingo ir Michaelo Dawsono, nes puolimo potencialas yra milžiniškas ir, ko gero, vienas geriausių "Premier" lygoje. Jei susitvarkytų su problemomis gynyboje, Londono ekipa galėtų pretenduoti į medalius."

Trečią nesėkmę per keturis mačus patyrė Londono "Chelsea" klubas, išvykoje netikėtai nusileidęs "Birmingham". Anot komentatoriaus, tą sąlygoja dėl traumų praretėjusios Carlo Ancelotti vadovaujamos komandos gretos.

"Traumos. "Chelsea" neturi lygiaverčių keitimų,- teigė "Viasat Sport Baltic" komentatorius. - Jei savininkas Romanas Abramovičius ir toliau nuspręs laikytis taktikos su tikslu patiems užsiauginti tuos septyniolikmečius ar aštuoniolikmečius, tai komandai gali kilti daug problemų. Jau ne pirmose rungtynėse žvelgiant į atsarginių žaidėjų suolelį galima rasti tik vieną kitą futbolininką, galintį įnešti gyvumo.

"Mano manymu, žiemą reikalingi du naujokai. Be abejo, vidurio gynėjas - Terry ir Alexas traumuoti, todėl reikia patyrusio žaidėjo. Praverstų ir atakuojantis futbolininkas, galbūt kuriantis saugas, panašus į Mesutą Ozilą, tačiau tokių surasti sunku. "Chelsea" po truputį darosi "maža komanda", kuri turi 12 ar 13 futbolininkų, galinčių žaisti aukščiausiame lygyje. O juk visada yra traumų, todėl kyla nemažai problemų."

Ko galime tikėtis toliau?

"Sezonas yra pasakiškas tiems, kurie mėgsta intrigą,- konstatavo Reklaitis. - "Man City", "Man Utd" ar "Liverpool" fanams galbūt tai nėra taip džiugu, bet mėgstantiems netikėtus rezultatus sezonas yra geriausias koks tik galėtų būti.

"Tendencijas įžvelgti labai sunku. Kažkas galbūt pradės aiškėti antroje sezono pusėje, kai klubai ims trauktis iš Europos ir nacionalinių taurių turnyrų ir koncentruos dėmesį į "Premier" lygą."