Iškilo grėsmė į statybas išsiųstam dirbti Šiaurės Korėjos rinktinės treneriui © Eurofootball.lt
Šiaurės Korėjos rinktinei pasaulio čempionate vadovavęs treneris Kimas Jong-hunas buvo atleistas, viešai išjuoktas ir pašalintas iš valstybinės Darbininkų partijos. Be to, po nesėkmingo pasirodymo pasaulio čempionate jis buvo išsiųstas dirbti į statybas.

Jongas-hunas taip pat apkaltintas šalies vadovo Kim Jong-ilo sūnaus išdavyste, todėl baiminamasi, kad jis gali būti nužudytas.

Anot "Daily Express", pastaraisiais mėnesiais mirties bausmė buvo įvykdyta dviems aukšto rango pareigūnams - ekonomistui, prižiūrėjusiam tragiškai pasibaigusį šalies valiutos revalvacijos procesą, bei diplomatui, vedusiam derybas su Pietų Korėja.

Po pirmojo pasaulio čempionato mačo, kuriame Šiaurės Korėja garbingai 1-2 pralaimėjo Brazilijai, rinktinė buvo giriama gimtinėje. Tuomet netgi priimtas beprecedentis sprendimas gyvai transliuoti antrąjį mačą su Portugalija, tačiau šis pasibaigė triuškinančia nesėkme 0-7.

Antrajame kėlinyje portugalams įmušus šeštą įvartį likęs dvikovos laikas nebuvo komentuojamas, o kitą dieną spaudoje nepasirodė informacija apie rungtynes.

Paskutinėje dvikovoje korėjiečiai 0-3 nusileido Dramblio Kaulo Krantui, o grįžę į gimtinę šešias valandas Kultūros rūmuose turėjo klausytis 400 partijos narių, sportininkų ir studentų pykčio ir patyčių.