Italijos derbis: kas ką? © Eurofootball.lt
Šįvakar Milane Italijos čempionato mače ginklus surems du nuo seno nesutaikomi priešai - Milano "Inter" ir Turino "Juventus" komandos.

Tiesa, prieš rungtynes ekipos yra labai skirtingose situacijose. Mat "Inter" kovoja dėl galimybės apginti čempionų titulą, o "Juventus" turnyrinėje lentelėje žygiuoja vos šeštoje vietoje.

Nepaisant to, Turino ekipos treneris Alberto Zaccheroni susitikime tikisi gero savo žaidėjų pasirodymo. Strategas teigė: "Noriu matyti užsidegimą savo žaidėjų akyse. Turime į aikštę eiti pasiruošę tikrai kovai."

"Tikiuosi, kad komanda užkurs tikrą pirtį "Inter", juk suprantame, jog būtent pastarieji yra šio mačo favoritai. Jei pralaimėsime, tiek to, tačiau svarbiausia aikštėje atiduoti visas jėgas, kad paskui netektų gailėtis, lygtais kažko padariai per mažai."

Pirmasis klubų susitikimas dar gruodį Turine baigėsi šeimininkų pergale 2-1. Šiose rungtynėse svečiai turės verstis be gynėjų Martino Cacereso, Zdeneko Grygeros, vartininko Antonio Chimenti, puolėjo Davido Trezeguet ir saugo Sebastiano Giovinco.

Tuo tarpu "Inter" sudėtyje nebus Davide'o Santono, antrojo vartininko Francesco Toldo, taip pat suspenduoto gynėjo Christiano Chivu.

Beje, Italijos derbis yra žaidžiamas penktadienį, o ne kaip įprasta savaitgalį, dėl to, jog "Inter" antradienį laukia Čempionų lygos pusfinalio pirmasis mačas su "Barcelona.