Afrikos Nacijų taurės starte - įspūdingos lygiosios © Eurofootball.lt
Afrikos Nacijų taurės turnyras, kurį dar prieš pradžią sukrėtė terorizmo skandalas, prasidėjo įspūdingu A grupės maču, kuriame Angola nesugebėjo išsaugoti net keturių įvarčių pranašumo ir per 11 paskutiniųjų minučių jį visą iššvaistė.

Šeimininkai po pirmojo kėlinio pirmavo 2-0 dėka dviejų puolėjo Flavio įvarčių galva, o po pertraukos Gilberto ir Manucho realizavo du 11 metrų baudinius, lyg ir turėdami pasiųsti varžovus į nokautą.

Bet Malis nepasidavė - 79 minutę Seydou Keita iš arti kiek sušvelnino santykį, o netrukus Fredericas Kanoute galva persvarą sumažino perpus.

Tačiau šio pavojaus signalo Angola rimtai nepriėmė ir brangiai už tai sumokėjo - Keita ir Mustapha Yatabare jau per teisėjo pridėtą laiką išplėšė lygiąsias.

"Šios lygiosios man - kaip pralaimėjimas. Tai viena karčiausių piliulių, kurią teko nuryti per visą savo karjerą,- apmaudo neslėpė Angolos rinktinės strategas portugalas Manuelis Jose. - Futbolas Afrikoje dar auga - esame pakankamai aukšto lygio, tačiau šiek tiek naivūs."