Pasaulio jaunimo čempionato finale kovos Brazilija ir Gana © Eurofootball.lt
Egipte vykstančio pasaulio jaunimo iki 20 metų jaunimo futbolo čempionato finale susikaus Brazilija ir Gana. Tai paaiškėjo po pusfinalio kovų, kuriuose brazilai pranoko kosta rikiečius, o ganos futbolininkai – vengrus.

Gana U-20 3 - 2 Vengrija U-20
10' [1 - 0] Dominic Adiyah
31' [2 - 0] Dominic Adiyah
73' [2 - 1] Marko Futacs
81' [3 - 1] Abeiku Quansah
84' [3 - 2] Adam Balajti

Jaunieji Ganos futbolininkai įvartį pelnė jau 10-ąją minutę, kai pasižymėjo Dominicas Adiyahas. Ganiečiai turėjo iniciatyvą savose rankose ir 31-ąją minutę darsyk nuginklavo Vengrijos jaunimo rinktinės vartininką.

Nors vengrai taip pat kelis kartus gana pavojingai atakavo varžovų vartus, bet rimtesnio pavojaus Ganos rinktinei nesukėlė. Vis dėlto vengrai 73-ąją minutę įvartį pelnė - po Andraso Simono perdavimo pasižymėjo puolėjas Marko Futacsas.

Į tai Gana atsakė taip pat įvarčiu - gavęs perdavimą į kraštą Abeiku Quansahas tiksliu bei stipriu smūgiu pelnė dar vieną komandos įvartį. Tačiau vengrai nebuvo linkę pasiduoti ir dar kartą sušvelnino rezutatą. Vis dėlto to buvo maža ir į finalą keliauja jaunieji Ganos futbolininkai.

Brazilija 0-20 1 - 0 Kosta Rika U-20
67' [1 - 0] Alan Kardec

Pirmajame kėlinyje komandos apsikeitė keliais pavojingais momentais, tačiau jie įvarčiais nevirto. Antrame kėlinyje brazilai atakavo vis daugiau, bet pasižymėti niekaip nepavyko.

Galiausiai savo brazilai pasiekė 67-ąją minutę, kai tikslų perdavimą gavęs Alanas Kardecas stipriu smūgiu pelnė įvartį. Kiek vėliau Kosta Rika bandė 'užsikabinti', bet brazilai patikimai apsigynė ir šventė pergalę, leidusią jiems keliauti į turnyro finalą.


Finalas vyks penktadienį. Brazilija ir Gana šiame turnyre paskutinį kartą finale kovojo dar 1993 metais. Tą pačią dieną, sekmadienį, vyks ir mačas tarp Kosta Rikos bei Vengrijos rinktinių dėl trečiosios vietos.