Anglijoje "Chelsea" palaužė "Liverpool" © Eurofootball.lt
Sekmadienį Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos ketverios VIII turo rungtynės.


Centriniame mače svarbią pergalę iškovojo Londono "Chelsea" klubas, namie įveikęs antrą nesėkmę šią savaitę patyrusią ir įvarčių nepelniusią "Liverpool" ekipą 2-0.

Pirmajame kėlinyje žaidimas daugiausiai vyko aikštės viduryje, o pavojingiausius smūgius užtikrintai atrėmė vartininkai - diskvalifikuotą Petrą Cechą pakeitęs Londono komandos vartų sargas Hilario bei ispanas Pepe Reina.

Situacija radikaliai pasikeitė 60 minutę, kai Javieras Mascherano aikštės viduryje neapdairiai prarado kamuolį, "Chelsea" surengė greitą kontrataką ir precižiškai tiksliai Didier Drogba iš kairiojo atakos krašto skersuotą kamuolį į vartų tinklą iš arti nukreipė Nicolasas Anelka.

"Liverpool" neturėjo kitos išeities kaip tik leistis į ataką ir mėginti lyginti rezultatą, tačiau pralaužti 'mėlynųjų' gynybą Rafaelio Benitezo auklėtiniams sekėsi sunkiai.

Netoli tikslo buvo Fernando Torreas, bet jo smūgis buvo kiek netikslus, netrukus Stevenui Gerrardui paskutinę akimirką sukliudė Ashley Cole'as.

Į vartus nepataikė ir po keitimo aikštėje pasirodęs Yossi Benayounas, o "Chelsea" dvikovos pabaigoje sugebėjo padvigubinti pranašumą - Drogba įsiveržė į baudos aikštelę dešiniuoju kraštu ir perdavė kamuolį Florentui Malouda, kuriam tereikėjo antrą kartą nuginkluoti Pepe Reiną.


Theo Wallcotas pasižymėjo jau pirmajame mače, kuriame rungtyniavo išsigydęs traumą, o Londono "Arsenal" net 6-2 sutriuškino kurį laiką pirmavusią "Blackburn" komandą.

Svečiams rungtynės prasidėjo labai sėkmingai - 4 minutę Stevenas N'Zonzi galva nuginklavo Vito Mannone, taip grasindamas sugadinti 13-ųjų Arsene'o Wengero metinių prie Londono klubo vairo paminėjimą.

Tačiau jau netrukus - 17 minutę - gynėjas Thomasas Vermaelenas ištaisė savo klaidą ir puikiu smūgiu iš 20 metrų atstatė pusiausvyrą.

"Blackburn" nesutriko ir 30 minutę Davidas Dunnas antrą kartą pasiuntė gynėją Williamą Gallas kliudžiusį kamuolį į šeimininkų tinklą, tačiau 33 minutę Robinas van Persie, o dar po kelių akimirkų Andrejus Aršavinas įvarčiais išvedė "Arsenal" į priekį.

57 minutę pranašumą įtvirtino tris rezultatyvius perdavimus iki tol atlikęs Cescas Fabregasas, o 75 minutę po dar vieno ispano perdavimo pasižymėjo Wallcotas.

Varžovų triuškinimą baigė iš 18 metrų įvartį įmušęs Nicklasas Bendtneris.


Rezultatai:

Londono "Arsenal" 6 - 2 "Blackburn"
4' [0 - 1] Steven N'Zonzi
17' [1 - 1] Thomas Vermaelen
30' [1 - 2] David Dunn
33' [2 - 2] Robin Van Persie
37' [3 - 2] Andrey Arshavin
57' [4 - 2] Cesc Fàbregas
75' [5 - 2] Theo Walcott
89' [6 - 2] Nicklas Bendtner

Liverpulio "Everton" 1 - 1 "Stoke City"
50' [0 - 1] Robert Huth
55' [1 - 1] Leon Osman

Londono "West Ham" 2 - 2 Londono "Fulham"
16' [1 - 0] Carlton Cole
47' [1 - 1] Danny Murphy (iš 11 metrų baudinio)
57' [1 - 2] Zoltan Gera
90' [2 - 2] Junior Stanislas

41' iš aikštės išvytas Kagisho Dikgacoi ("Fulham")

Londono "Chelsea" 2 - 0 "Liverpool"
60' [1 - 0] Nicolas Anelka
90' [2 - 0] Florent Malouda