"Man Utd" per plauką išsigelbėjo namie © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos "Premier" lygoje sužaistos penkerios VIII turo rungtynės.


Dramatiškai lygiąsias savų žiūrovų akivaizdoje išplėšė čempiono titulą ginantis lyderis "Man Utd" klubas, sužaidęs 2-2 su šeštoje vietoje žengiančia "Sunderland" ekipa.

Svečiai rungtynes pradėjo labai sėkmingai ir įsiveržė į priekį sužaidus vos 7 minutes, kai po Lee Cattermole'o perdavimo įvartį pažeme įmušė Darrenas Bentas.

'Raudoniesiems velniams' sunkiai sekėsi pralaužti darniai veikusią "Sunderland" gynybą, tačiau 51 minutę Dimitaras Berbatovas akrobatiniu smūgiu atstatė pusiausvyrą.

Bet šeimininkų sirgalių džiaugsmas truko neilgai - 57 minutę puolėjas Kenwyne'as Jonesas dvikovoje nurungė vartininką Beną Fosterį ir galva išvedė savo komandą į priekį.

Netrukus Wayne'as Rooney mušė greta vartų, o 85 minutę "Sunderland" liko dešimtyje, kai raudoną kortelę prieš save išvydo du įspėjimus užsidirbęs Kieranas Richardsonas.

Ir tai padėjo "Man Utd" išsigelbėti - Patrice'o Evra smūgiuotą kamuolį į savų vartų tinklą nukreipė gynėjas Antonas Ferdinandas.


Lygiosiomis tenkinosi ir trečioje vietoje žengianti Londono "Tottenham" ekipa, išvykoje pasidalinusi po tašką su "Bolton" - 2-2.

Boltono vienuolikė pirmavo po to, kai 4 minutę kamuolį į tinklą pasiuntė Ricardo Gardneris, bet po pusvalandžio Peterio Croucho perdavimo sulaukęs Niko Kranjcaras atstatė pusiausvyrą.

Šeimininkai galėjo netrukus vėl pirmauti, bet Kevinas Daviesas, būdamas arti vartų, taip ir nesugebėjo atlikti smūgio. Tiesa, puolėjas antrajame kėlinyje ištaisė klaidą ir puikiu smūgiu galva nuginklavo varžovų vartininką.

Visgi "Tottenham" išvengė pralaimėjimo - 73 minutę Vedranas Corluka galva įveikė Jussi Jaaskelaineną.

Rezultatai:

"Man Utd" 2 - 2 "Sunderland"
7' [0 - 1] Darren Bent
51' [1 - 1] Dimitar Berbatov
58' [1 - 2] Kenwyne Jones
90' [2 - 2] Anton Ferdinand (į savus vartus)

85' iš aikštės pašalintas Kieran Richardson ("Sunderland")

"Bolton" 2 - 2 Londono "Tottenham"
4' [1 - 0] Ricardo Gardner
34' [1 - 1] Niko Kranjcar
69 [2 - 1] Kevin Davies
73' [2 - 2] Vedran Corluka

"Wolverhampton" 0 - 1 "Portsmouth"
19' [0 - 1] Hassan Yebda

"Hull" 2 - 1 "Wigan"
60' [1 - 0] Jan Vennegoor of Hesselink
68' [2 - 0] Geovanni
87' [2 - 1] Scott Sinclair

"Burnley" 2 - 1 "Birmingham"
53' [1 - 0] Steven Fletcher
62' [2 - 0] Andre Bikey
90' [2 - 1] Sebastian Larsson