Milano derbyje "Inter" pažemino "Milan" © Eurofootball.lt
Šeštadienį sužaistos dvejos Italijos "Serie A" pirmenybių II turo rungtynės.

Žeminantį pralaimėjimą Milano derbyje patyrė formaliai namų rungtynes žaidęs "Milan" klubas, net 0-4 nusileidęs šalies čempiono titulą ginančiai "Inter" ekipai.

Pirmąją progą šiose rungtynėse sukūrė "Inter" vienuolikė - sužaidus vos 5 minutes debiutanto Wesley Sneijderio smūgį atrėmė vartininkas Marco Storari.

Netrukus kitoje aikštės pusėje Julio Cesaras atmušė Ronaldinho smūgį, o Marco Borriello mušė greta virpsto, kol galiausiai 29 minutę krito pirmasis įvartis.

Po puikios Diego Milito, Samuelio Eto'o ir Thiago Mottos kombinacijos pastarasis pasiuntė kamuolį į tinklą, "Inter" spaudimą paversdamas apčiuopiama persvara.

Tai nebuvo pabaiga - 35 minutę Eto'o įsiveržė į baudos aikštelę ir buvo pargriautas saugo Gennaro Gattuso. Italas gavo geltoną kortelę, o teisėjo skirtą 11 metrų baudinį realizavo Milito - 0-2.

"Milan" į dar didesnę duobę krito 39 minutę - antrą geltoną kortelę už grubią pražangą užsidirbo ir aikštę turėjo palikti Gattuso. Įdomu tai, kad treneris Leonardo jau buvo pasirengęs į aikštę vietoje jo leisti Clarence'ą Seedorfą, tačiau olandas pasirodyti nespėjo.

Ir "Inter" tuo pasinaudojo - prieš pat didžiąją pertrauką Maiconas sužaidė sienele su Milito ir trečią kartą nuginklavo Storari.

Antrasis kėlinys tebuvo formalumas - Jose Mourinho auklėtiniai rezultatą padarė dar gėdingesniu, kuomet įspūdingu tolimu smūgiu pasižymėjo Dejanas Stankovičius.

Rezultatai:

"Bari" 0 - 0 "Bologna"

90' iš aikštės pašalintas Ferdinando Sforzini ("Bari")

"Milan" 0 - 4 Milano "Inter"
29' [0 - 1] Thiago Motta
36' [0 - 2] Diego Milito (iš 11 metrų baudinio)
45' [0 - 3] Maicon
67' [0 - 4] Dejan Stankovic

40' Gennaro Gattuso ("Milan") pašalintas iš aikštės