UEFA taurės ketvirtfinalyje - sėkminga diena šeimininkams © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį sužaistos ketverios UEFA taurės ketvirtfinalio rungtynės.


Nemenką žingsnį pusfinalio link žengė galingai šį sezoną rungtyniaujanti Donetsko "Shakhtar" ekipa, namie 2-0 įveikusi vieną Prancūzijos čempionato lyderių "Marseille".

Šeimininkai į priekį išsiveržė 39 minutę, kai po perdavimo iš krašto kilus sumaiščiai baudos aikštelėje kamuolį iš arti į tinklą pasiuntė čekas gynėjas Tomas Hubschmanas.

Po didžiosios pertraukos prancūzai atsigavo ir turėjo keletą progų atstatyti pusiausvyrą, tačiau Bakari Kone pritrūko tikslumo, o Vitorino Hiltono bandymą galva atrėmė vartininkas Andriy Pyatovas.

Bet 69 minutę "Shakhtar" padvigubino skirtumą - Adriano prasiveržė dešiniuoju kraštu, sužaidė sienele su Fernandinho bei atmetė kamuolį Jadsonui, kuris tiksliu smūgiu nepaliko vilčių vartininkui Steve'ui Mandandai.

Baigiantis mačui progų turėjo abi vienuolikės, tačiau rezultatas nepasikeitė - Ukrainos klubas šventė svarbią pergalę.


Įtikinamą pergalę šventė ir "Hamburg" komanda, 3-1 nugalėjusi "Man City".

Anglams dvikova prasidėjo labai sėkmingai - sužaidus apie pusę minutės po greitos kontratakos Robinho prasiveržė dešiniuoju kraštu bei įmetė kamuolį įkertančiam Stephenui Irelandui, kuris pasižymėjo tiksliu smūgiu pažeme iš 14 metrų.

Tačiau po šio epizodo šeimininkai perėmė iniciatyvą bei kontroliavo žaidimą, o tai netrukus davė vaisių. 9 minutę po kampinio išlyginamąjį įvartį įmušė gynėjas Joris Mathijsenas.

"Man City" vartininkui Shay'ui Givenui vėliau ne kartą teko gelbėti komandą nuo įvarčio, bet ir jam teliko bejėgiškai stebėti, kaip po Jonathano Pitroipos bandymo galva kamuolys sudrebino skersinį.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė ir 63 minutę "Hamburg" įsiveržė į priekį - Micahui Richardsui baudos aikštelėje sužaidus ranka teisėjo skirtą 11 metrų baudinį realizavo Piotras Trochowski.

Krito ir trečiasis įvartis - jį 79 minutę po Trochowski perdavimo iš krašto įmušė gynėjų pamirštas Paolo Guerrero.

Rezultatai:

Donetsko "Shakhtar" 2 - 0 "Marseille"
39' [1 - 0] Tomas Hubschman
65' [2 - 0] Jadson

"Hamburg" 3 - 1 "Man City"
1' [0 - 1] Stephen Ireland
9' [1 - 1] Joris Mathijsen
63' [2 - 1] Piotr Trochowski (iš 11 metrų baudinio)
79' [3 - 1] Jose Paolo Guerrero

PSG 0 - 0 Kijevo "Dinamo"

Brėmeno "Werder" 3 - 1 "Udinese"
34' [1 - 0] Diego
67' [2 - 0] Diego
69' [3 - 0] Hugo Almeida
87' [3 - 1] Fabio Quagliarella