Irakui gresia pašalinimas iš FIFA rengiamų varžybų © Eurofootball.lt
Pirmadienį Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad suspenduoja Irako futbolo federaciją mažiausiai vienerių metų laikotarpiui.

Tokio drastiško sprendimo buvo imtasi po to, kai Irako vyriausybė nusprendė išformuoti Nacionalinį Olimpinį komitetą bei nacionalines sporto šakų federacijas.

Tiesa, FIFA ketina atšaukti diskvalifikaciją, jei Irako valdžia pakeis savo sprendimą iki ketvirtadienio 14 val. Priešingu atveju irakiečiai negalėtų dalyvauti Azijos čempionatuose bei pasaulio čempionato atrankos varžybose, sankcijos būtų taikomos ir šalies klubams.

Dėl šio sprendimo labai išgyveno Irako rinktinės treneris Adrianas Hamadas: „Mums labai sunku. Rinktinės žaidėjai troško patekti į pasaulio čempionatą, tačiau politikai stabdo jų svajones. Žmonės tikėjo, kad futbolas yra vienintelis dalykas, galintis suvienyti šalį“.

Irako rinktinė 2007 m. tapo Azijos žemyno čempionei ir puoselėjo ambicingus planus atrankos į 2010 m. pasaulio pirmenybes varžybose, kur jau pateko į antrąjį atrankos etapą.