Edmilsonas papildė "Villarreal" gretas © Eurofootball.lt
Ispanijos „Primera“ lygoje sidabro medalius ir teisę žaisti kitų metų UEFA Čempionų Lygos varžybose iškovojęs „%c00086“ klubas pastiprinimą naujajam sezonui pradėjo iš kitos šios šalies „%c00006“ komandos įsigydami saugą iš Brazilijos Edmilsoną (%p00564).

Nuo tada, kai brazilas 2004 metais iš Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybių „%c00055“ ekipos perėjo į „Barcelona“, jis su katalonais du kartus triumfavo Ispanijos pirmenybėse bei 2006 metais laimėjo UEFA Čempionų Lygos turnyrą.

Vis dėlto kelios traumos per pastaruosius du sezonus neleido Edmilsonui aikštėje praliesti daug laiko, todėl jis buvo siejamas su persikėlimu į Anglijos „Premier“ lygos „%c00046“ komandą. Vis tik į Barseloną atvykus Niukastlo buvusiam treneriui Samui Allardyce`ui buvo nuspręsta sandorį atidėti iki Kalėdų, tačiau perėjimas taip ir neįvyko.

31-erių metų futbolininkas neslėpė noro persikelti į „geltonųjų submarinų“ komandą, o penktadienį atsisveikino su visais „Barcelona“ komandos draugais. „Villarreal“ apie Edmilsono perėjimą, su kuriuo pasirašė dviejų metų sutartį, paskelbė savo internetinėje svetainėje.