"Borussia" strategu paskirtas J.Kloppas © Eurofootball.lt
Naujuoju Vokietijos Bundesligos Dortmundo „%c00100“ klubo vyriausiuoju treneriu paskirtas Jürgenas Kloppas, kuris šiame poste pakeis šios savaitės pradžioje atsistatydinusį Thomą Dollą.

40-ies metų buvęs „%c00209“ ekipos strategas su „Borussia“ klubu pasirašė kontraktą galiosiantį iki 2010-ųjų metų. Per 41-erių metų klubo istoriją jis tapo jau 40-uoju šios komandos treneriu.

Paskutinius 18 metų J.Kloppas praleido būdamas „Mainz“ klubo žaidėju ir treneriu, tačiau neseniai pasibaigusiame sezone jo vadovaujamai ekipai nepavyko išsikovoti kelialapio į aukščiausiąjį Vokietijos Bundesligos divizioną ir todėl jis pasitraukė iš savo užimamų pareigų.

Pirmadienį savo atsistatydinimo pareiškimą iš vyriausiojo trenerio posto pateikė Thomas Dollas, kuris 2007-2008 metų sezone šalies pirmenybėse su „Borussia“ finišavo vos 13-oje vietoje, ir tai tapo blogiausiu klubo pasiektu rezultatu per pastaruosius 20 metų.

Tuo tarpu J.Kloppo vedami „Mainz“ futbolininkai pačioje čempionato finišo tiesiojoje buvo aplenkti „%c00256“ ekipos, taip užleisdami jai trečiąjį kelialapį į Bundesligą. Palikęs savo postą ir atvykęs į Dortmundą naujasis „Borussia“ treneris kartu su savimi atsivežė ir asistentą Zeljko Buvacą.

„Asmeniškai man tai yra didžiulė garbė dirbti Dortmundo „Borussia“ ekipos treneriu“, - spaudos konferencijoje kalbėjo J.Kloppas. – Turiu didžiulį norą padėti komandai vėl sugrįžti prie savo geriausios formos“.