Europos spauda - apie Čempionų lygos finalą © Eurofootball.lt
Po dramatiško UEFA Čempionų lygos finalo visa Europos žiniasklaida plačiai aptarinėjo pasibaigusias rungtynes. Pateikiame kai kurių žymesnių Europos leidinių citatas.

„Sport-Express“, Rusija

„Maskva ir Rusija laimėjo. Organizacija buvo puiki. Mes parūpinome kvalifikuotus policininkus ir supratingus apsaugininkus, kurie garantavo draugišką atmosferą be nesusipratimų ir smurto“.

„Manchester Evening News“, Anglija

„Sirgalių, užpildžiusių Mančesterio barus ir pubus, džiaugsmo šūkiai ir riaumojimas po pergalės buvo girdimi visame mieste“.

„Gazzetta dello Sport“, Italija

Viskas baigėsi sirgalių daina „Glory, Glory, „Man United“ po to, kai viena puiki komanda nugalėjo kitą puikią komandą permainingame finale. Cristiano Ronaldo išvedė savo komandą į priekį pirmajame kėlinyje. Tačiau antrajame jis ir komanda nežaidė gerai, nors ir kovėsi sunkiai. 11 metrų baudinių serijoje portugalo smūgį atrėmė Petras Čechas, tačiau sėkmė dar kartą šyptelėjo šiam vaikinui.

„L‘Equipe“, Prancūzija

Maskvoje buvo 1 valanda ir 32 min. nakties, kai Johnas Terry nepataikė lemiamo baudinio. Edwinas Van der Saras įveikė Nicolą Anelka, kuris, sausį atvykęs į „Chelsea“, niekada netapo pagrindiniu žaidėju. „United“ iškovojo trečiąją Čempionų taurę. Penkios Miuncheno tragedijoje išgyvenusios žvaigždės – Bobby Charltonas, Kenny Morgansas Albertas Scanlonas, Harry Greggas ir Billas Faulkesas – džiūgavo kartu.

„Bild“, Vokietija

Michaelis Ballackas negalėjo atsidžiaugti antrą kartą patekęs į Čempionų lygos finalą. Tačiau istorija pasikartojo – 2002 su Leverkūzeno „Bayer“ jis taip pat suklupo finale, o ir šalies pirmenybėse liko antroje vietoje. Ryte Michaelis paliko Maskvą ir išvyko į Maljorką, kur prisijungs prie Europos čempionatui besirengiančios Vokietijos rinktinės. Komandos draugai rinktinėje M.Ballacko pasirodymą finale stebėjo per televiziją. Treneris Joachimas Lowas: „Michaelis žaidė energingai ir ryžtingai. Tačiau pabaiga buvo labai nuvilianti“.

„Record“, Portugalija

Mums reikia daugiau čempionų. C.Ronaldo ir Nani laimėjo Čempionų lygą prieš pat Europos čempionatą. C.Ronaldo sakė: „Nežinau, ką tokio turiu padaryti, kad bučiau vadinamas geriausiu žaidėju pasaulyje“.