Rusijos čempionate - "Spartak" ir "Rubin" pergalės © Eurofootball.lt
Antradienį Rusijos futbolo čempionate sužaistos dvejos rungtynės.

Aštuntą pergalę per devynis mačus iškovojo pirmenybių lyderis Kazanės "Rubin" klubas, šį kartą išvykoje rezultatu 2-1 palaužęs "Moskva" vienuolikę.

Šeimininkai pirmojo kėlinio antroje pusėje įsiveržė į priekį, kai iš arti pasižymėjo gynėjas V.Kalešinas, bet 61 minutę puolėjas H.Kabze puikiu baudos smūgiu iš 27 metrų atstatė pusiausvyrą, o prieš pat finalinį teisėjo švilpuką pergalę "Rubin" ekipai išplėšė A.Riazantsevas, galva nuginklavęs varžovų vartininką.

Į antrąją vietą turnyrinėje lentelėje pakilo devyniskart šalies čempionas Maskvos "Spartak", be neregistruoto lietuvio gynėjo Igno Deduros savo aikštėje 4-2 palaužęs Jaroslavio "Shinnik" komandą, kuri rungtynes baigė su devyniais žaidėjais aikštėje.

Svečiai pirmieji džiaugėsi įvarčiu, kurį 11 minutę po sumaišties sostinės komandos baudos aikštelėje pelnė R.Monarevas. Visgi jau 14 minutę švieslentėje sužibo lygus rezultatas 1-1, mat Nikita Baženovo uždirbą 11 metrų baudinį ramiai realizavo Mozartas.

34 minutę į priekį jau įsiveržė "Spartak" - kamuolį į savų vartų tinklą, mėgindamas apsiginti nuo perdavimo iš krašto, nukreipė gynėjas iš Portugalijos R.Silva.

61 minutę legionierius kompensavo savo klaidą nuginkluodamas šį sykį jau varžovų vartininką smūgiu galva, bet netrukus tuo pačiu atsakė šeimininkų puolėjas Wellitonas, o Maskvos klubo pergalę galingu baudos šūviu iš toli įtvirtino R.Pavliučenko.

Verta pažymėti, jog iš aikštės buvo pašalinti net du "Shinnik" futbolininkai - S.Djordjevičius aikštę paliko dėl dviejų geltonų kortelių, o D.Kudriašovą arbitras išvijo už šiurkščią pražangą iš už nugaros.


Čempionato lydere išlieka "Rubin" komanda, surinkusi 24 taškus. 8 taškais nuo jos atsilieka įkandin žengiantis "Spartak" klubas, o 15 taškų surinkusi Maskvos "Lokomotiv" ekipa rikiuojasi trečia.

Rezultatai:

Maskvos "Spartak" 4 - 2 Jaroslavio "Shinnik"
11' [0 - 1] Roman Monarev
14' [1 - 1] Junior Santos Mozart (iš 11 m. baudinio)
34' [2 - 1] Ricardo Silva (į savo vartus)
61' [2 - 2] Ricardo Silva
64' [3 - 2] Soares de Morais Welliton
79' [4 - 2] Roman Pavlyuchenko

45' Slavoljub Djordjevic ("Shinnik") pašalintas iš aikštės
78' Dmitri Kudryashov ("Shinnik") pašalintas iš aikštės

Ignas Dedura rungtynėms registruotas nebuvo.

"Moskva" 1 - 2 Kazanės "Rubin"
34' [1 - 0] Vitali Kaleshin
61' [1 - 1] Hasan Kabze
88' [1 - 2] Aleksandr Ryazantsev