"Chelsea" įveikė "Newcastle" ir toliau kabinasi į čempionų titulą © Eurofootball.lt
Dramatiška kova dėl Anglijos "Premier" lygos čempionų titulo šį sezoną, priešingai nei pastaraisiais metais, baigsis tik paskutiniajame ture - pirmadienį išvykoje "Newcastle" ekipą įveikęs Londono "Chelsea" klubas ir vėl pavijo lyderį "Man Utd".

Abi komandos per 37 rungtynes į savo sąskaitą surinko po 84 taškus, tačiau 'raudonieji velniai' turi pranašumą dėl geresnio įvarčių santykio.

Lemiamas dvikovas vienuolikės žais artėjantį sekmadienį - "Chelsea" namie priims "Bolton", o "Man Utd" vyks žaisti prieš "Wigan".

"Newcastle" 0 - 2 Londono "Chelsea"
60' [0 - 1] Michael Ballack
82' [0 - 2] Florent Malouda

Rungtynių pradžioje aktyviau žaidė šeimininkai - sužaidus keletą minučių gerokai virš vartų smūgiavo Michaelas Owenas, o dar po kelių akimirkų į "Chelsea" baudos aikštelę įsiveržė gynėjas Habibas Beye, tačiau iš krašto jam nepavyko atlikti tikslaus perdavimo komandos draugams.

Bet geriausią galimybę 'šarkos' turėjo 28 minutę - Obafemi Martinsas išdraskė svečių gynybą ir atsidūrė patogioje padėtyje, bet jam spėjo sukliudyti vartus palikęs vartininkas Petras Cechas. Visgi tai dar nebuvo atakos pabaiga - kamuolys atšokai tiesiai M.Owenui po kojomis, tačiau anglui pasižymėti neleido gynėjas Johnas Terry, atmušęs smūgį pačią paskutinę akimirką - nuo vartų linijos.

"Chelsea" į tai atsakė taip pat labai pavojingu antpuoliu, kurio metu vienas prieš varžovų vartininką Steve'ą Harperį iššokęs M.Ballackas iš pradžių sunkiai suvaldė kamuolį, o vėliau atliko nevykusį smūgį ir "Newcastle" apsigynė.

Londono ekipa, suprasdama, kad viltis kovoti dėl pirmosios vietos gali išsaugoti tik pergalė, ėmė spausti varžovus, o tai ypač išryškėjo po didžiosios pertraukos.

52 minutę M.Ballackui įmušti sukliudė gynėjas Stevenas Tayloras, bet 60 minutę aktyviai žaidęs vokietis pasiekė savo ir pasiuntė kamuolį į tinklą po Didier Drogba baudos smūgio.

Atsidūrę besivejančių vaidmenyje "Newcastle" futbolininkai atsigavo bei turėjo keletą galimybių atstatyti pusiausvyrą, tačiau jų neišnaudojo ir už tai brangiai sumokėjo.

Nors M.Ballackui savo progos realizuoti nepavyko, mat jo smūgį atrėmė S.Harperis, svečių pergalę 82 minutę precižišku smūgiu įtvirtino F.Malouda.