"Chelsea" triumfas antrajame pusfinalyje © Eurofootball.lt
Dvikovoje dėl neoficialaus Europos klubinio čempiono vardo finale susitiks du Anglijos čempionato lyderiai - atsakomosiose antrojo Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse "Chelsea" po pratęsimo įveikė "Liverpool" ekipą ir pirmą kartą klubo istorijoje pateko į finalą, kur gegužės 21 dieną Maskvoje žais prieš "Man Utd".

Londono "Chelsea" 3 - 2 "Liverpool"
(po pratęsimo, pirmos rungtynės 1-1, bendras rezultatas 4-3)
33' [1 - 0] Didier Drogba
64' [1 - 1] Fernando Torres
98' [2 - 1] Frank Lampard
105' [3 - 1] Didier Drogba
117' [3 - 2] Ryan Babel

"Chelsea": P.Čech; A.Cole, R.Carvalho, J.Terry, M.Essien; J.Cole (91' N.Anelka), M.Ballack, C.Makelele, F.Lampard (119' A.Shevchenko), S.Kalou (70' F.Malouda); D.Drogba

"Liverpool": P.Reina; J.A.Riise, M.Škrtel (22' S.Hyypia), J.Carragher, A.Arbeloa; Y.Benayoun (78' J.Pennant), J.Mascherano, S.Gerrard, X.Alonso, D.Kuyt; F.Torres (98' R.Babel)

Įkvėpti vėlyvo įvarčio išvykoje "Chelsea" futbolininkai pradėjo rungtynes aktyviau ir pirmasis "Liverpool" vartininko Pepe Reina vartams grasino Didier Drogba, tačiau jo tolimą smūgį vartų sargas iš Ispanijos atmušė. Netrukus jau kitoje aikštės pusėje padirbėti turėjo šeimininkų vartininkas Petras Čechas, kuriam pavyko sutrukdyti įmušti laisvam baudos aikštelės krašte atsidūrusiam Fernando Torresui.

Kiek vėliau puikią progą turėjo D.Drogba, tačiau pabėgęs nuo gynėjo puolėjas iš Dramblio Kaulo Kranto pasiuntė kamuolį šalia virpsto. Neilgai trukus galingajam "Chelsea" atakų lyderiui pavyko ištaisyti šią klaidą ir pasižymėti.

"Liverpool" gynyba strigo, ir, traumą gavus Martinui Škrtelui, kurį pakeitė Sami Hyypia, padarė svarbią klaidą. 33 minutę po Franko Lampardo perdavimo Salomonas Kalou pabėgo priekyje ir suklaidinęs "Liverpool" gynybą smūgiavo į vartus. Svečius pavyko išgelbėti P.Reinai, bet kamuolys atšoko D.Drogba ir šis nestabdydamas kamuolio stipriu smūgiu nuginklavo "Liverpool" vartininką prie artimojo virpsto.

Kėlinio pabaigoje labai arti tikslo baudos smūgiu buvo Michaelis Ballackas, tačiau kamuolys pataikė į vartų konstrukciją iš kitos pusės. Po pirmų 45 minučių "Chelsea" turėjo minimalią persvarą 1-0.

Po pertraukos "Stamford Bridge" šeimininkai perleido iniciatyvą svečiams ir "Liverpool" pradėjo atakuoti vis dažniau ir pavojingiau. Po Dirko Kuyto smūgio galva "Chelsea" nuo įvarčio dar gelbėjo P.Čechas, tačiau jis niekuo nebegalėjo padėti savo komandai, kai 64 minutę po puikaus reido Yossi Benaouynas "iškišo" kamuolį F.Torresui ir ispanų snaiperis pasitaisęs kamuolį pasiuntė jį į vartų kampą - 1-1.

Tai buvo pirmasis "Liverpool" įvartis "Chelsea" stadione po 841 minučių, tačiau svečiai įsibėgėję jau netrukus siekė antrojo ir antrajame kėlinyje apskritai žaidė pavojingiau. Tiesa, arčiausiai įvarčio po įspūdingo reido dešiniuoju kraštu buvo Michaelas Essienas, kuriam iš aštraus kampo nepavyko pataikyti į vartus.

Rezultatui nepasikeitus antrus metus iš eilės komandos pusfinalyje turėjo žaisti pratęsimą. Tačiau skirtingai nei praėjusiais metais, nei viena ekipa nesiruošė laukti 11 metrų baudinių ir iš karto ėmėsi darbo siekdama nusverti sėkmę savo naudai.

"Liverpool" pradėjo sėkmingiau, ir turėjo progą, kai galva pro šalį smūgiavo Sami Hyypia. Po kelių minučių "Chelsea" džiaugėsi antruoju įvarčiu, kurį po kampinio kilus sumaiščiai baudos aikštelėje smūgiu iš toli pelnė M.Essienas, bet smūgio metu D.Drogba užstojo vaizdą P.Reinai ir buvo užfiksuota nuošalė.

Tačiau jau netrukus "Chelsea" vis tik atstatė savo persvarą. S.Hyypia neatidžiai sužaidęs baudos aikštelėje pargriovė M.Ballacką ir 11 metrų baudinį šaltakraujiškai realizavo F.Lampardas, kuris dar prieš keletą dienų gedėjo savo motinos mirties.

Prieš pirmojo kėlinuko pabaigą "mėlyniesiems" pavyko ir įtvirtinti savo persvarą. Pratęsimo pradžioje aikštėję pasirodęs Nicolas Anelka prasiveržė kraštu ir atliko tikslų perdavimą D.Drogba, kuris aplenkęs du gynėjus iš arti "sušaudė" P.Reiną - 3-1.

"Liverpool" nepasidavė ir antrajame kėlinuke jau patys reikalavo 11 metrų baudinio, kai S.Hyypia griuvo baudos aikštelėje po susidūrimo su D.Drogba, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo. Nepaisant to, intrigą 117 minutę pavyko atstatyti Ryanui Babeliui, tolimu smūgiu iš maždaug 28 metrų užklupusiam P.Čechą nepasiruošusį.

Vis dėlto "Chelsea" ekipai trečias kartas nemelavo. Avramui Grantui su komanda pavyko padaryti tai, ko anksčiau nepadarė garsusis jo pirmtakas Jose Mourinho - Londono klubas išsaugojo turėtą persvarą ir po dviejų anktesnių nesėkmių Čempionų lygos pusfinaliuose prieš "Liverpool" iškovojo teisę pirmą kartą klubo istorijoje žaisti Čempionų lygos finale.