Lenkijos rinktinei galės atstovauti brazilas © Eurofootball.lt
Lenkijos rinktinei vasarą vyksiančiame Europos futbolo čempionate veikiausiai atstovaus brazilas Rogeris Guerreiro (%p05427), kuriam skubos tvarka šalies prezidentas Lechas Kaczynski suteikė Lenkijos pilietybę.

"Legia" klubo garbę ginantis kairiojo krašto saugas Varšuvoje rungtyniauja nuo 2005-ųjų ir, nors dažniausiai užsieniečiams siekiant natūralizacijos valstybėje reikia pragyventi bent penkis metus, atsižvelgiant į nenumaldomai artėjančias senojo žemyno pirmenybės nuspręsta padaryti išimtį.

"Sveikiname ir tikimės, jog sėkmingai atstovausite rinktinei ir šiame, ir 2012 metais vyksiančiame čempionate",- sakė L.Kaczynski.

Rinktinės strategas Leo Beenhakkeris neslepė, jog žavisi Rogerio žaidimu, bei pridūrė: "Kai tik jam bus suteikta pilietybė, susisieksime su teisininkais ir išsiaiškinsime, ar nėra kliūčių žaisti rinktinėje."

Pats 25 metų futbolininkas, gimtojoje Brazilijoje atstovavęs tokioms ekipoms kaip "CR Flamengo", "Corinthians Paulista" ir "EC Juventude", tikino: "Esu labai laimingas. Prižadu, jog deramai atstovausiu Lenkijai ir aikštėje, ir už jos ribų."

Prieš atvykdamas į "Legia" Rogeris gynė Ispanijos Vigo "Celta" klubo garbę.